chinch itd...
Citiraj:
Autor perich
- Network functions - vidim da se neki od njih daju spojiti na LAN/WLAN mrežu. Jel to znači da se u suštini mogu ponašati kao recimo WDTV Player, znači povlačiti video i Audio fileove s NAS-a i shareanog foldera na računalu?
- Ako je gore navedeno točno, jesu li ovakvi uređaji ograničeni formatima i codecima ili žvaču više manje svašta? kakva je situacija s titlovima?
|
Tocno je da imaju Lan i(li) WiFi ali ne sluze za gledanje filmova tj. oni samao prolaze kroz AVR, AVR nije WDTV i slicno u tom slucaju ali mozes vrtiti recimo mjuzu tipa mp3, Wav, Ogg i slicno sa NAS-a (imas GUI na TVu i mozes to ali iinstlairas neku AVR aplikaciju (obicno svi proizvodjaci imaju neku svoju za apple i Android i preko toga upravljas sadrzajima a reciever ga pusta na zvucnike). Sto se tice filmova i titlova to nije namjena ovoga tako da zaboravi ideju da ti netreba neki media player  .
Citiraj:
Autor perich
- AirPlay - na dosta modela vidim navedeno ovo... No ja sam zagriženi korisnik Androida, postoji li nešto slično za Android?
|
DLNA
Citiraj:
Autor perich
- Internet Radio - jel Recevier mora biti spojen na računalo u mreži ili može sam "doći" do internet radija ako kroz LAN ima vezu na internet? i postoje li obično bookmarksi za internet radio?
|
Na samom recieveru je to obicno komplicirano za korisitti (zbog pisanja texta/searcha preko daljinskog ali preko neke tablet/mobitel aplikacije je dosta jednostavnije i zabavnije). Radi naravno preko mreze/routera. Nemoze sam doci do interent radia ako nije povezan sa internetom bilo zicno ili WiFi - logicno, ne  ? BTW neki od njih imaju i podrsku za spotify i slicne servise pa ako imas neku pretplatu/login mozes to upisati u receiver tako da ti se spaja na te interent radio servise. -->
Citiraj:
Autor perich
- Ovo je vjerojatno najgluplje od svih pitanja, al cisto da budem siguran: toliko HDMI ulaza na nekom modernom receiveru znaci da sve mogu spojiti na njega (DVD player, MAX-TV prijemnik, ovo ono) i onda samo jedan HDMI-Out na telku i to je to? onda na Receiveru i njegovom GUI-ju biram source.
|
Blizu  . Da, sve ustekas u neki AVR i onda iz njega u TV preko ARC HDMI ulaza (Audio Retrun Channel) ako ti TV to ima i tada sve radi dvosmjerno (TV cujes na recieveru, i sve sto je u recieveru cujes/vidis na TVu) bez zezanicije sa in/out kalbelima ulazim ako nekad prije scart-->chinch itd...
Citiraj:
Autor perich
- Network functions - vidim da se neki od njih daju spojiti na LAN/WLAN mrežu. Jel to znači da se u suštini mogu ponašati kao recimo WDTV Player, znači povlačiti video i Audio fileove s NAS-a i shareanog foldera na računalu?
- Ako je gore navedeno točno, jesu li ovakvi uređaji ograničeni formatima i codecima ili žvaču više manje svašta? kakva je situacija s titlovima?
|
Tocno je da imaju Lan i(li) WiFi ali ne sluze za gledanje filmova tj. oni samao prolaze kroz AVR, AVR nije WDTV i slicno u tom slucaju ali mozes vrtiti recimo mjuzu tipa mp3, Wav, Ogg i slicno sa NAS-a (imas GUI na TVu i mozes to ali iinstlairas neku AVR aplikaciju (obicno svi proizvodjaci imaju neku svoju za apple i Android i preko toga upravljas sadrzajima a reciever ga pusta na zvucnike). Sto se tice filmova i titlova to nije namjena ovoga tako da zaboravi ideju da ti netreba neki media player  .
Citiraj:
Autor perich
- AirPlay - na dosta modela vidim navedeno ovo... No ja sam zagriženi korisnik Androida, postoji li nešto slično za Android?
|
DLNA
Citiraj:
Autor perich
- Internet Radio - jel Recevier mora biti spojen na računalo u mreži ili može sam "doći" do internet radija ako kroz LAN ima vezu na internet? i postoje li obično bookmarksi za internet radio?
|
Na samom recieveru je to obicno komplicirano za korisitti (zbog pisanja texta/searcha preko daljinskog ali preko neke tablet/mobitel aplikacije je dosta jednostavnije i zabavnije). Radi naravno preko mreze/routera. Nemoze sam doci do interent radia ako nije povezan sa internetom bilo zicno ili WiFi - logicno, ne  ? BTW neki od njih imaju i podrsku za spotify i slicne servise pa ako imas neku pretplatu/login mozes to upisati u receiver tako da ti se spaja na te interent radio servise.