Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 18.01.2015., 09:59   #7350
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Da mi pojasnite par stvari o modernim AV Receiverima

Gledam okolo neke uređaje i vidim da je to prilicno napredovalo od zadnji put kad sam citao o tome (prije cca 10-15 godina). Pa vidim i hrpu computer-like funkcija koje mi bas nisu jasne. Pa da krenem redom:

- Ovo je vjerojatno najgluplje od svih pitanja, al cisto da budem siguran: toliko HDMI ulaza na nekom modernom receiveru znaci da sve mogu spojiti na njega (DVD player, MAX-TV prijemnik, ovo ono) i onda samo jedan HDMI-Out na telku i to je to? onda na Receiveru i njegovom GUI-ju biram source.

- Network functions - vidim da se neki od njih daju spojiti na LAN/WLAN mrežu. Jel to znači da se u suštini mogu ponašati kao recimo WDTV Player, znači povlačiti video i Audio fileove s NAS-a i shareanog foldera na računalu?

- Ako je gore navedeno točno, jesu li ovakvi uređaji ograničeni formatima i codecima ili žvaču više manje svašta? kakva je situacija s titlovima?

- AirPlay - na dosta modela vidim navedeno ovo... No ja sam zagriženi korisnik Androida, postoji li nešto slično za Android?

- Internet Radio - jel Recevier mora biti spojen na računalo u mreži ili može sam "doći" do internet radija ako kroz LAN ima vezu na internet? i postoje li obično bookmarksi za internet radio?

Sjetit cu se mozda i jos pitanja, al zasad toliko.

Zadnje izmijenjeno od: perich. 18.01.2015. u 10:09.
perich je offline   Reply With Quote