Tema: H1 Telekom
View Single Post
Staro 18.01.2015., 02:35   #1336
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Kad backupiras config, nadji "boxusers" postavku, koliko usera imas? Ispod toga bi trebao imat sve usere konfigurirane s pripadnim passovima i dozvolama. Ja recimo tu imam 3 usera, a 2 konfigurirana i vidljiva u fritzboxu, s tim da je jedan tr069. Kad sam isao njih izbrisat, tog tr usera sam disableao. Nakon nekog vremena sam neke kvarove prijavljivao i tehnicar se u pocetku nije mogo spojit, onda je rekao "pricekajte" i onda je mogao, kad smo zavrsili razgovor, pojavio se drugi tr069 user s dozvoljenim pristupom.
Tehnicki, ti bi preko tog configa trebao moc sve rjesavat, ali ne ide bas tako. Vjerojatno je nesto overrideano na samom kernel nivou fritza. Ako ti se da istrazivat, spoji se na telnet pa javi sta si nasao.
/etc/passwd sadrzi cak 4 usera :P

Inace nesto sam ja prije petljao po tom configu bio i uredno ga ucitao u fritza, i ne bi mi prihvatio neke stavke, neke bi. Kazem, nije mi se dalo previse s tim zezat pa sam odustao, nije mi bilo od neke prevelika vaznosti. Kad ponovno bude od vaznosti i nadjem vremena, proucit cu to bolje.
Sad kužim. Ni meni se zasad neda dublje petljati po tome.
Trenutno me više zanima što zakonski smiju a što nesmiju raditi (bez moje suglasnosti) spajanjem na router. Jednom prilikom su mi zbog nekakvog problema sa telefonom, bez najave resetirali sve postavke. Vratili su samo port forward. Tada još nisam napravio backup. Ali najmanji su problem bile postavke nego se izbrisala evidencija trajanja telefonskih poziva a to mi je bitno zbog kontrole troškova. I kao šlag na kraju, kaže mi tip da je to zbog updejtiranja na novi firmware a telefon je par dana normalno radio nakon update.