View Single Post
Staro 18.01.2015., 00:31   #2591
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Konačno je došao i taj dan da složim svoju prvu konfiguraciju

Namjena (po važnosti):
  1. programiranje (MATLAB, Python i Fortran) i još par specijaliziranih programa za jednostavne numeričke simulacije kojima multi-core i hyper-threading ne znače ama baš ništa,
  2. LibreOffice, Latex, surfanje i gledanje filmova,
  3. casual gaming (PES, CoD, Assassin's Creed, Tomb Raider) - nije mi bitno da je sve na ultra postavkama, igram radi igre, ne trebam nužno vidjeti kako se kokošje perje ziba na vjetru.

Ovo je moj pokušaj i otvoren sam za sve prijedloge, komentare i kritike (al nemojte me sad baš pokopat ):

MOBO: ASRock H97 PRO4 s1150
CPU: Intel Core i5-4690
GPU: SAPPHIRE VAPOR-X R9 270X 2GB
RAM: Kingston HyperX Fury Black 2x4GB 1866MHz
SSD: Intel SSD 530 Series 240GB
HDD: ne treba, koristit ću eksterni HDD (to su mi dečki već pojasnili ovdje)
PSU: Fortron Hyper 500W 80+
DVD: LG GH24NSC0
kućište: Zalman Z3 Plus

Na raspolaganju imam 7000 kn, no ako bi to mi stvarno moglo donijeti značajno bolji PC, dalo bi se nategnuti još nekih 200-tinjak kn gore. Konfiguraciju bih uzimao u Futuri. Monitor mi ne treba - imam Dell U2415 i prastari Samsung SyncMaster 713BM koji još uvijek savršeno radi i kojeg bih volio i dalje koristiti kao sekundarni monitor. Ne mislim overclockati i mislim da se neće ništa nadograđivati naredne 2-3 godine. Procesor i SSD moraju biti od Intela - ne mora nužno biti i5-4690, ali taj mi je nekako najviše zapeo za oko. Matičnu bih preferirao od ASRocka, a u obzir dolazi i ASUS. Nemam potrebe za više od 8GB RAM-a.
KhongLo je offline   Reply With Quote