View Single Post
Staro 17.01.2015., 15:13   #524
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Ovo je nedavno bilo govora da EU mijenja. Neznam s kojim datumom pocinje, ali ce se VAT placat u drzavi iz koje je kupac. Citao sam neke prosvjede malih kupaca koji ce sad morat racunat VAT na 40 nacina pa se bune. Valjda 2 kriterija moraju bit zadovoljena da se zna odakle je (adresa, billing kartice, ip, itd itd) i onda ti po tome racuna VAT.
To valjda znaci da se online cijene moraju ispisat bez VAT-a, al nekako imam osjecaj da ce oni ostavit trenutne cijene i nadodat ti VAT za tvoju drzavu
Amazon to već radi, makne UK VAT i stavi naš PDV. Platiš onu cifru koju vidiš na ekranu i to je to, nema dodatnih troškova. Isto radi i Kinguin koji prodaje igrice, kada "vidi" da si iz HR doda 25% na cjenu i to je to, znači nema dodatnih plačanja nikakvih. Nije da moraš ispuniti obrazac i nositi u poreznu ili da će ti uz mobitel koji si platio stići dodatni račun.

Tvrtke koje izvoze valjda preko 30 000€ u drugu državu (negdje sam vidio i da se spominje 270 000kn) moraju naplačivati PDV države u koju robu isporučuju, s time da ako je UK VAT 20%, a HR 25%, tebi kao kupcu naplate 25%, 20 ide UK, a 5% HR.

Ovo o čemu svi pričaju je krenulo 1.1. i to se odnosi na digitalne usluge, telefonija, brodcasting, npr. igrice i to... Plačat ćeš porez svojoj državi, ali to se ne odnosi na klasičnu robu, nego samo ovo što sam naveo.

@lit Neće, poklonit će ti šunku i karte za kino.