Citiraj:
Autor fanATIk
Možda griješim, ali ne vidim razloga zašto bi to bilo opterećenje za motor.
|
Nisam ja kriv majke mi , krivo je obrazovanje.
Citiraj:
Autor fanATIk
Vidio taj katalog neki dan i mislio ti njega spomenut, može vodu i šutu saugat al nema regulaciju snage što je kod tebe kako si rekao must have.
|
Regulaciju koristim isključivo da utišam usisavač kad mogu proči s smanjenom silom usisa.

Ako da udalim od sebe onda mi ne smeta a u krajnjem slučaju može se negdje napravit nekakva podešavajuča rupa koja bi smanjila pritisak usisa ako eventualno zatreba.
Citiraj:
Autor fanATIk
Pregrade unutra su tamo samo s ciljem kružnog gibanja.
|
Shvačam to ali taj cijeli sistem je napravljen komplicirano a pošto se "prašina" slobodnije kreče u spomenutom stožcu izgleda mi da taj sistem bolje radi.
Citiraj:
Autor fanATIk
A što se kante tiče, viđao sam i jeftinije. Proleti malo po pevecu, bauhausu itd. Jest da je kanta, al kanta s filterom koji će zadržat većinu smeća.
|
Da se radi o nekom kompleksnijem sistemu onda bi mi bilo ok, ali ovo mi jednostavno izgleda preskupo za običnu kantu s 2 rupe i ispred jedne metalnu mrežastu cjediljku za manistru. U biti probam to DIY izvedbi kad uhvatim vremena
Citiraj:
Autor Princ288
Kupljen jucer, i sto se tice izrade dosta kvalitetan, koristi filter ili filter plus vrecicu za suho ili neki crni pjenasti za mokro. Kabel 4 metra, crijevo nije bas dugo ali je zato usis jako dobar,kupljen bas za fine dust i takve stvari, ovako bi ga usppredio sa duplo skupljima iz bauhausa na prvu, budemo vidli kak ce izdrzavati ali me dosad parkside nije razocarao
|
Koliko se čuje? Glasan je ili je nerazumno glasan? Tipa oni kompresori kufer oblika bez spremnika?
Sudeči po jutubu taj tip usisavača zuji u svih 16 pošto ima ljudi koji rade ormariče s zvučnom izolacijom za iste...
btw, gore sam linka na pnts 1400 B1 i bio sam jutros pogledat isti no svi su bili zapakirani a model je bio D1.
Več sam to viđao prije kod Parksajda pa me zanima u čemu je razlika? Tržište ili kvaliteta?
pukneš koju slikicu?
Citiraj:
Autor Rino
Einhell je šrot.
|
U odnosu na što? Duplo ili troduplo skuplji usisavač?

Npr vidio sam
Einhell TH-VC 1815 za 250kn!
Unutra nema filtera vec sam komad spužve navučen na usis motora ali ...
za te novce čovjek ne može uopče kupit usisavač / eventalno može onaj ručni na baterije.
Citiraj:
Autor zbuzanic
Nema veze duljina, frend u kuci po zidovima ispod knaufa slozio cijevi, u podrum spojio vulgaris usisavac za parsto kuna na svakom katu ima dva mjesta gdje spaja savitljivu cijev od 5 m i s tim zena usisava... Fantasticna stvar, centralno usisavanje bi trebalo bit u svakoj zgradi 
|
Dakle to šljaka bez "gubitka perfomansi" ?
Koliki promjer cijevi ti je koristio prijatelj?
Npr. logično je da ista količina vode teče brže kroz užu cijev (ima veči pritisak) nego kroz širu cijev. I logično mi je da to šljaka do određenog promjera cijevi kad valjda dolazni pritisak ne može više protiv tlaka u cijevi ili što ja znam. Zbog toga npr. posudim od komšije oni tlačni / vodeni čistač na struju da operem tapet
Znam da voda nije zrak ali sam svejedno siguran da sve ima svoj utjecaj.
Ovako napet na produženi put usisa gledam kao na veči otpor kojeg mora savladat motor usisavača no pretpostavljam da se radi o zanemarivoj praktičnoj razlici ako ti se prijatelj nije na ništa žalio?