View Single Post
Staro 16.01.2015., 23:23   #3510
Alan_SP
Registered User

Alan_SP's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Nije istina, kakav god račun do sada da je bio, bio on pravi ili krivi, carina je tražila dokaz i od mene.
Tvoja iskustva se ocito razlikuju od mojih.

Posto kupujem vec jedno duze vrijeme izvana, te kupujem i druge stvari koje ovdje nisu ontopic (dakle, kupujem svasta pored mobitela), mogu reci da kada postoji racun i kada nema ocito smijesne cifre, carina ne pravi nikakvih problema, te ne kontaktira osobu koja kupuje (tj. koja je navedena kao primatelj paketa).

Recimo americke firme redovito izdaju prave racune i tu nema problema. Barem ih ja nisam imao, ako ti mozda jesi.

Zapravo, kada smo vec kod toga, ona fraza "invoice missing" kada se prevede na hrvatski znaci upravo to: Nema racuna. Ako racuna IMA (i ocito je ispravan, a ne falisfikat kao "usluga kupcu"), onda carina nema potrebe kontaktirati bilo koga, vec obraduje stvar kada predmet dode na red.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
A dolaze samo na jedno mjesto u HR.
I ne samo mobiteli, vec sveukupni postanski promet iz inozemstva. Ljudi kupuju cijeli niz stvari izvana, sve vise i vise.

Samo jedan zanimljiv detalj, bas mi je jucer dosla kuhinjska vaga kupljena prije vise od 3 mjeseca. Posto nisam imao tracking number (presitna vrijednost), nemam pojma gdje je zaglavila toliko. Vec sam dobio i refund za nju. Poanta je da je mogla putovati tko zna kojim stazama. Ukljucujuci i zastoj na carini.
Alan_SP je offline   Reply With Quote