View Single Post
Staro 16.01.2015., 13:56   #220
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Gora upotrebljivost??? Nedavno sam uzeo novog electroluxa pošto je stari vrisnuo, manje više iz istih razloga iz kojih i tebi rikavaju usisavači. Nisam se susreo s lakšim pražnjenjem posude od ovog. I okomito je, nije vodoravno. 500 kunića.

Bio pogledat u trgovinu ( ZTF7610EL / 700kn ) i provrtit po prstima i...
dok se zaista lako prazni , cijeli taj sistem meni izgleda zakompliciran te samim time mi djeluje manje efektan od onog običnog komad plastike u obliku stožca. A što više gledam taj usrani stožac nemogu doči sebi koliko je jednostavno te efektno....

Drugim riječima , dok vidim kako radi taj stožac i kako se zavrti prašina te odvoji od zraka zbog težine i centrifugalne sile, kad vidim taj prozirni spremnik usisavača nakrcan razno raznim pregradama i filterom u cca 30ak cm ...nekako mi ne uljeva povjerenje. :-/

A oni usisavači s polegnutim kantama mi izgledaju još gore...

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Da se samo sjetiš svakih dan-dva očistiti/zamjeniti ovaj filter iza vrečice 100% sam siguran da bi ti svi saugeri duže trajali - jer motor kroz to zaštopano nemre vuć i ode gecrkt.
Da , svjestan sam toga ali nema šanse da ču svako malo čistiti filter.
Inače , ovdje je pukla kesa , usisavač je i dalje sisao i nebi čovjek vjerovao ali - preživio je

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Zato možete kupiti onu kutiju koja služi za čišćenje kamina i problemi su riješeni (ako već hoćete koristit kućanski aparat za takve stvari).

https://www.machinemart.co.uk/images.../050519130.jpg
Nedavno sam u Lidla vidio usisavač za pepel koji je izgledao vrlo slicno te imao nekakav dupli filter.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ili to, ili ovo kaj je IcyTexx naveo.
http://www.trisa.hr/?subpageid=927&katid=125&itemid=640
Mislim da najveći dio prašine neće do usisavača ak ide kroz to.
280kn za kantu? E bome neče iči. Mentalna prepreka

Nego, jutros pogledo LIDL katalog i vidio ovaj usisavač za radione za nekih 450kn

Pa mi je palo nešto na pamet.
Zanimalo bi me ...što bi se desilo ako bi produžio crijevo usisavača za jedno 5 metara ?
Pretpostavljam da bi to bilo opterečenje za motor? Uz to bi mogao očekivati i gubitak snage usisa ....ili se varam ?

Uglavnom, obzirom da isti nema regulaciju snage a sudeči po yutubu , takav tip usisavača zuji u svih 16 , palo mi je na pamet da ga smjestim u podrum