Tražeći rješenje za problem koji imam, naletio sam na ovu temu, pa vas molim za savjet. Ja sam prije nekih 6 mjeseci kupio GA-B85-HD3 i upario sa Core i5-4670K, i Cooler Master Eisberg 120L vodenim hlađenjem koje sam bas kupio jeftino, tj. sve povoljno na kupujem prodajem. Procesor je radio ultra stabilno na 4637MHZ s naponom 1.35V, s pik temperaturama od 72C. Evo je i moja ploča ispod.
Onda nastaju problemi. Iz nekog razloga na ploči USB portovi na zadnjem panelu su prestali raditi. Odnesem moju ploču koja je revizija 1 (tad to nisam smatrao bitnim) na reklamaciju i kroz 8 dana sam dobio drugu. Došao kući i shvatio da sam dobio reviziju 2, koja je totalno drugačija, tj odbio sam totalno drugu ploču sa istim nazivom. Evo slika nove ploče.
Riješio sam da ne dramim i sve sklopim i onda kreće razočarenje. Ova ploča revizije 2 koja je totalno ogoljena, kako je i ovdje navedeno, grijala je procesor za nekih 20C više. Nakon bruka provedenog vremena da izvučem bilo kakve pristojne klokove, ostao sam na 4.42GHZ, s naponom od 01:35, koji zna da oscilira i za 0,01V, i temperatura koje u piku znaju da idu i do 86C.
Vidim da ste pokrenuli temu za ovakve slučajeve, ali ne vidim kako ovo riješiti i dobijem reviziju 1 koji navodno nema ni jedan distributer, jer revizija 2 je po svemu sudeći mnogo lošija, tj. u pitanju je druga ploča. Zvao sam radnju u kojoj sam uzeo ploču, oni kažu da ne mogu da je zamjene, da je to po nekom kodu ista ploča. Oni su navodno ploču koju sam donio vratili distributeru i ne mogu je vratiti natrag. Ja imam slike obje ploče, ali opet slaba vajda jer ne znam što da radim?