View Single Post
Staro 14.01.2015., 23:58   #948
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dal prakticira tko sjedenje na onoj lopti? Ne 24/7 al povremeno, što bi se reklo za vježbu?
Za sjedenje zadnje dvije godine koristim isključivo loptu. U početku je bilo stvarno izvrsno jer je jedini način da ne odletim s lopte bio da sjedim potpuno uspravno, što je bilo dobro, jer inače imam tendenciju sjediti ovako kada koristim stolac. Problem postane kad se nakon par tjedana korištenja čovjek navikne održavati ravnotežu, a već nakon par mjeseci može sjediti kako god ga je volja. Nakon dva mjeseca korištenja znao sam se uhvatiti da sjedim na lopti u tzv. turskom sjedu, pri tome držeći leđa u poziciji kao na slici gore - strašno. Unatoč tome, još uvijek sjedim na lopti upravo zato jer na njoj ipak rjeđe završim u nepravilnom položaju, no u zadnjih par mjeseci tu i tamo ubacim stolac da razbijem monotoniju. Ljudi su me počeli čudno gledati kada bih nasred kafića ili restorana počeo napuhavati loptu, pa sam to već ranije izbacio iz prakse

Što se tiče vježbanja, istezanja i zagrijavanja, lopta ti može biti čak i jedini rekvizit. Oko 40% vježbi koje sam radio kada sam išao na terapije za leđa (sportska ozljeda) bile su upravo uz korištenje lopte. To me i potaklo da je kupim.

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ja ju imam u sobi i sjedim tu i tam po pol sata na njoj po preporuci doktora ako sam duže vrijeme pred monitorom. Ali ni to nije neka sreća, bolje mi služi za vježbe istezanja. Nije nešto pretjerano udobna pa ni nije za neko ozbiljno sjedenje.
Meni osobno je lopta udobnija od većine stolaca koje sam koristio, a imao sam svojevremeno i "ergonomski" stolac od gotovo 400 eura. Po meni, veoma važna stavka koja utječe na udobnost sjedenja na lopti jest njezina veličina, tj. promjer, te podloga na kojoj se lopta nalazi. Npr. ja sam visok 192 cm i imam 102 kg te koristim loptu promjera 75 cm napuhanu do maksimuma, a podloga je parket ispred stola na kojem je monitor ili tepih ako sam ispred TV-a.
KhongLo je offline   Reply With Quote