Ja mislim da konfiguracija nije ovdje presudna (osim ak ima neku ekstremnu konfu sto cisto sumnjam).. pa je najcesce optimalno da prednji i bocni upuhuju zrak u kuciste a straznji ispuhuju... dakle sto vise svjezeg zraka unutra, dok ona dva otraga 12cm venta su i vise nego dosta za ispuh.
Sto se tice samog BROJA venta, to je druga stvar, i tu konfiguracija nastupa.. dakle da li staviti svih 7 ili samo 3 pitanje je tvojih komponenti i sta zelis sa njima raditi. U mojem sigu ti pise detaljno kako sam ja slozio svoje 12cm ventove (u biti isto kako sam i iznad naveo

) i to je za prosjecnog (a i prosjecno natprosjecnog

) korisnika dovoljno..
recimo moj primjer gdje je bitna konfa: ja imam na svojoj 9600XT pasivni hladnjak i po njemu drito puse 12cm i to cini preko 10 stupnjeva razliku kog OCane graficke. Da je aktivni hladnjag gore razlika bi i dalje postojala ali ne bi bila toliko velika.
Dakle => Oni prednji ventovi ti fino malo hlade diskove (koji se inace dosta griju, pa bolje ista nego nista).. bocni hladi graficku i recimo plocu (NB)..a straznji ispuhuju sve to van..
mislim da sam dovoljno objasnio