Dell u2415 - kratki osvrt
Nakon 2 tjedna provedena sa istim, moram reci da je ovo prvi Dellov monitor koji mi je legao u potpunosti. Zutilo i pretjerani mat premaz me uvijek smetao, i zato vec duze vrijeme bjezim od Della kad su monitori u pitanju. Naravno, nekoga ovo ne smeta, ali ja na zalost spadam u onu skupinu ljudi koji ne mogu preci preko tog pretjeranog mat premaza.
Ovdje su to smanjili. Na veliko. Ali unatoc tome monitor nije glossy, niti sam primjetio bilo kakav problem u radi po danu, a prozor se nalazi cca 1,5m od mog radnog stola.
Fora su i ovi tanki bezeli, kao i to sto je monitor poprilicno lagan. Ovo zadnje nije ni vazno, ali eto, morao sam napomenuti. Barem ga lakse mountam na desktop mount.
Slika vise nije onako zuckasta, bijela boja je ustvari bijela. Nisam strucan po pitanju raznih tehnikalija kad su monitori u pitanju, ali moj primarni ekran u koji najvise buljim je retina macbook pro 15. Dakle vrh. I navikao sam oci unazad 5-6 godina iskljucivo na najbolje, tako da mi je ta navika stvorila velik problem kad sam prisiljen raditi na losijim monitorima.
Nisam graficar/dizajner, vec programer. Boje mi nisu toliko vazne, ali ako nesto vec skupo placam, onda ocekujem da sve bude savrseno. Imao sam u2412m, u2413hm i u2713hm od Della. Sve ih prodao, uglavnom ovdje na forumu. Radi glowa i zutila. Meni osobno iritirajuce.
u2415 necu prodavati. Osim mozda ako ne dobijem dobru ponudu za u2515h
Dapace, razmisljam cak da nabavim jos jedan ovakav i uparim ih. I hocu, ili to, ili pak vec spomenuti 2515h. Tanki bezeli cine ove monitore odlicne za dual monitor setupe, prikaz boja (barem na ovom mom) je fantastican. Monitor dolazi vec kalibriran, ja sam mu samo dodatno smanjio brightness i jos se malo poigrao sa postavkama.
Spojen je preko DP-a, a fora je sto sam dobio i DP na miniDP kabel. Prije dvije godine kad mi je ovakav kabel trebao, morao sam ga narucivati izvana. Sad ce valjda postati standard, pa me to jos vise veseli.
Nemam pojma sta jos opisati, ako tko ima kakvih pitanja - slobodno pitajte.
Da je neki tech-strucni review - nije, vec sam samo htio pomoci onima koji zele 16:10 monitor a da nema pretjeranog glowa i vec standardnih boljki na koje se vecina do sad i navikla.
Ukratko, monitor je cudo. Prezadovoljan sam, i po meni vrijedi tih par kuna vise nego sto bi dali za u2413hm ili nesto slicno. Dapace, meni osobno vrijedi i duplo vise od spomenutoga.
Ovog puta Dellu stvarno svaka cast. Odlicno odradjen posao