Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 13.01.2015., 12:05   #389
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Možeš malo u detalje, kako radi ADDC na njemu, na čemu si digao DC, koliko je brz?

Nisam previše upućen u Rpi i razne podvarijante istog, ali me zanima mogu li svoj NAS/print/ADDC ITX win server zamijeniti nečime što je još kompaktnijih dimenzija?
evo trenutno radim na Odroid C1 koji sam kupio isključivo za firmu.. .naime C1 ima gigabitni LAN, a u firmi mi ne treba MC već samo AD DC.

Javim rezultate, u konačnici bi trebalo završiti 15 računala na njemu. Zasad na Odroid U3 imam dignut domain controller doma za testiranje, 2 kompa su na njemu samo, ali radi savršeno... nisam doduše pokušao napraviti neki veliki user profile koji bi se dugo trebao loadati :-/

DC sam digao preko SAMBA4 Servera, možeš preko Windowsa (ako se logiraš na domenu kao Admin) kontrolirati grupe, usere, police itd... skoro sve kao i da imaš neki Windows Server kao DC. Nisam se igrao još da bi skužio što NE možeš napraviti...

Naravno za Domenu Samba4 treba biti i DNS server tako da imaš i to (pa možeš loopat nepoželjne stranice na 127.0.0.1 itd).

Javim kako se ponaša kad kroz par dana uključim računala na domenu
vinja je offline   Reply With Quote