View Single Post
Staro 12.01.2015., 21:41   #1169
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Vjerujem da jesam jer su objektivi bili još sat vremena online nako nmoje objave pa je netko vjerojatno kupio.

Evo, napokon malo bolje vrijeme pa ide par fotografija, sve snimljene s Samsung NX2000, objektiv 50-200mm. Imate primjere min. zooma i max. S time da valja napomenut da min. zoom je ovdje max na prethodnom objektivu. Sve fotografije su samo otvorene u Photoshopu i spremljene na postavku 7-medium. Fotografija od 5Mb tako postane 1mb. Korišten je automatski fokus i postavka bogati ton na fotiću. Na samom objektivu se nalazi postavka da li da bude ručni ili aut. fokus. Nisam imao previše vremena pa je korišten automatski, bile bi volje fotke da sam ručno izoštravao. Nigdje nije bilo nikakve obrade fotografije nakon slikanja. Rezolucija je bila 10 ili 20mpx (ne sjećam se koju sam postavio) Što mislite? Kakve su fotke?

Za 1299kn sam si kupio Samsung NX2000 s objektivom od 25-50mm a sada sam za 999kn kupio i objektiv 50-200mm. Ukupno 2300kn i mogu reći da sam super prošao. Sve novo s jamstvom. Dobio sam na pm par upita da prodam komplet za 2700kn ali neću i nije na prodaju.

S ovim većim objektivom se osjećam kao voajer, moguće je pratiti neku žensku na udaljenosti od 200m i normalno vidjeti lice i tijelo, skriti se iza nekog grma na velikoj udaljenosti i slikati nogometnu reprezentaciju itd. Malo se zezam ali mogućnosti su stvarno velike.
Ima bolju stabilizaciju pa video sada ne drhti toliko kada snimam iz ruke.