View Single Post
Staro 12.01.2015., 17:13   #816
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
I mene frustrira ta njihova politika s poštarinom, primjerice, naručim dvije kile (evra) robe i oni mi još idu ekstra računati poštarinu...

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Pa dobro, nino ako kupuje u njemačkoj, koliko znam plača cijenu bez pdva, plača poštarinu do njega, te onda kod nas dodaje naših (25%) pdva te na to sve još neku proviziju/davanja državi, ne znam kako to sve ide...+ ako ima besplatnu dostavu, još tu ima troškove prema kupcu.

S time svime je logično da ima veće cijene nego što su u njemačkoj.
Ako nabavlja direktno od dobavljača onda ne plaća onu cijenu koju ja vidim u dućanu minus 19%, već će je dobiti po nabavnoj cijeni. Ta nabavna cijena će biti veća za trošak transporta do HR, da, ali kad si napisao "+ sva ostala davanja" mislio sam da ćeš mi iznijeti troškovnik, a ne da ti misliš kak sad tu ima hrpa davanja

Osim toga, nije taj transport (olitiga poštarina) toliko visoka koliko nam se čini.

Shodno tome, sasvim je u redu da su cijene nešto veće. Mogao sam bratu kupiti računalo u Njemačkoj i onda trošit na dostavu do ZG pa bi me ispalo ko da sam u Linksu kupio

Jedino postoji mogućnost da uzi kupi robu za tebe iz nekog njemačkog dućana jer se nineku fakat sviđaju tvoje okice, al mislim da se time ne bavi iz jednog ili drugog razloga.