Dobar dan svima. Prije svega molim bez osuđivanja jer sam sam svjestan da sam zajebao i da sam si sam kriv, ali da vidim ipak ima li neko svjetlo na kraju ovog tunela.
Dakle nocas se popilo, te me je kolega zamolio da ga prevezem doma. Krenuli smo iz Tvrđe u Osijeku i tu se u voznji 50 metara koprcamo kako sigurno ima policije i da bolje stanemo sastrane. To sam naravno i učinio, ali je policija taman i stajala na kojem sam predpostavio da će biti. Ono što se dogodilo je da sam izašao iz automobila i krenuo prema taxiu i oni su me presreli i rekli zašto bježim. Na što sam rekao da sam samo preparkirao jer sam bio na nedzvoljenom parkiralištu kod crkve gdje nije bilo ocrtanog parkirnog mjesta.
Naravno to nisu popušili i pitali su me hoću li puhati, rekao sam da sam konzumirao alkohol i spreman sam puhati i sve ostalo. Napuhao sam 0.67 i ne vodim se kao mladi vozač iako imam 23 godine. (Hrvatsku vozačku dozvolu imam 2 mjeseca prepisao sam svoju iz New Jerseya)
Kazna 1000 kuna (rekao mi je da mogu platiti u nekom roku pa bi ispalo 670 plus sto kuna troskova) i zabrana upravljanja motornim vozilom mjesec dana.
E sad ono što me najviše brine je to što sam se pravio pametan i htio pročitati napisano na što je on rekao da je taj potpis "samo kako bih to na papiru ljepše izgledalo" i ja sam rekao u redu ako nemate vremena ne želim potpisati to.
Ugl ono što me zanima to je kada mi kreće ta zabrana vožnje? Je li ona trenutna ili mogu tražiti odgodu zabrane radi puta na koji idem za dva dana?
Mogu li i dalje platiti kaznu iako nisam potpisao ili to sada ide dalje na sud i ja sam se time pretpostavljam "usosio"?
Također redoviti student sam nikad kažnjavan i nemam nikakav posao itd..
Eto hvala svima, molim bilo kakav savjet ili iskustva..
Pozdrav

)