View Single Post
Staro 10.01.2015., 18:43   #239
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ma bravo, na osnovu pregleda, od njih samih. :facepalm:
Točno. Oni su jedini i isključivi nosioci prava.
Tu i je osnovni problem.

Citiraj:
Bravo x2, sad se vraćamo opet na ono (što ja stalno pričam) da je korisnik apsolutno nezaštićen ako servis poništi jamstvo, nema toga zakona koji će te zaštititi, a servis može raditi što želi, "na osnovu pregleda".
Točno.

Citiraj:
Ne znam jel za svaki kvar, pišem ono što vlasnici iPhona pišu po forumima, nema popravljanja nego dobivaš novi telefon.
I kakve veze ima što Apple nije pravna osoba? Ima svoje zastupnike koji provode njegovu politiku.
Ima popravljanja (iz koleginog iskustva). Ne ide uvijek novi (što je i logično).
Apple i njegovi zastupnici su pravno nebo i zemlja, a sve ovisi o ugovorima koje međusobno imaju.

Citiraj:
Sve je to jasno, jedino nije jasno na koji način se možeš zaštititi da servis ne poništi tvoje jamstvo pod izlikom da si otvarao telefon, a oni ga pri tome otvorili.
Nikako.

Citiraj:
I konačno si napisao ono što ja stalno pišem.
Kupac je prepušten na milost servisu, i onda ti mene pitaš zašto bi se tu proizvođač trebao petljati... Jedino on i može, nitko drugi.
Ni ne kažem da to nije točno.
Govorim o tvojoj "viziji" vještaka - vještak ne može "vjerovati" tebi, kao što ni dosta toga drugog ne drži vodu. Konkretno, u jako malom broju slučajeva se proizvođač direktno "petlja"; u pravilu to može ako ima ured ovdje i sam je nosilac jamstva.