Citiraj:
Autor Old Iggy
Ne na osnovu ničega već na osnovu pregleda.
|
Ma bravo, na osnovu pregleda, od njih samih. :facepalm:
Citiraj:
Je li ti jasan pojam vještak ai vještačenja? Pravno, zakonski?
Vještak na kraju ne mora dati mišljenje ukoliko ne može utvrditi činjenično stanje.
|
Bravo x2, sad se vraćamo opet na ono (što ja stalno pričam) da je korisnik apsolutno nezaštićen ako servis poništi jamstvo, nema toga zakona koji će te zaštititi, a servis može raditi što želi, "na osnovu pregleda".
Citiraj:
Da? Za svaki kvar?
Znaš da Apple nije pravna osoba u RH?
|
Ne znam jel za svaki kvar, pišem ono što vlasnici iPhona pišu po forumima, nema popravljanja nego dobivaš novi telefon.
I kakve veze ima što Apple nije pravna osoba? Ima svoje zastupnike koji provode njegovu politiku.
Citiraj:
Jedna od definicija: Vještačenje je parnična radnja u okviru koje vještak, kao osoba koja raspolaže
posebnim znanstvenim ili stručnim znanjem i iskustvom, primjenjuju znanstvena i stručna znanja, vještine i metode na činjenice koje predstavljaju predmet vještačenja.
Vještačenje je, dakle, parnična radnja kojom se pribavlja posebni dokaz - iskaz vještaka i kao takva pridonosi ostvarenju načela traženja materijalne istine.
Tu nema mjesta "teorijama" i "vjerovanjima".
|
Sve je to jasno, jedino nije jasno na koji način se možeš zaštititi da servis ne poništi tvoje jamstvo pod izlikom da si otvarao telefon, a oni ga pri tome otvorili.
Citiraj:
Nema tu "teorije" i teorije. Problem je što su Mobis i slični u poziciji kod koje kupac praktički nema nikakve šanse ukoliko prije slanja na servis ne angažira neko neovisno tijelo o stanju uređaja.
|
I konačno si napisao ono što ja stalno pišem.
Kupac je prepušten na milost servisu, i onda ti mene pitaš zašto bi se tu proizvođač trebao petljati... Jedino on i može, nitko drugi.