View Single Post
Staro 10.01.2015., 18:35   #237
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ne na osnovu ničega već na osnovu pregleda.
Ma bravo, na osnovu pregleda, od njih samih. :facepalm:

Citiraj:
Je li ti jasan pojam vještak ai vještačenja? Pravno, zakonski?
Vještak na kraju ne mora dati mišljenje ukoliko ne može utvrditi činjenično stanje.
Bravo x2, sad se vraćamo opet na ono (što ja stalno pričam) da je korisnik apsolutno nezaštićen ako servis poništi jamstvo, nema toga zakona koji će te zaštititi, a servis može raditi što želi, "na osnovu pregleda".

Citiraj:
Da? Za svaki kvar?

Znaš da Apple nije pravna osoba u RH?
Ne znam jel za svaki kvar, pišem ono što vlasnici iPhona pišu po forumima, nema popravljanja nego dobivaš novi telefon.
I kakve veze ima što Apple nije pravna osoba? Ima svoje zastupnike koji provode njegovu politiku.

Citiraj:
Jedna od definicija: Vještačenje je parnična radnja u okviru koje vještak, kao osoba koja raspolaže
posebnim znanstvenim ili stručnim znanjem i iskustvom, primjenjuju znanstvena i stručna znanja, vještine i metode na činjenice koje predstavljaju predmet vještačenja.
Vještačenje je, dakle, parnična radnja kojom se pribavlja posebni dokaz - iskaz vještaka i kao takva pridonosi ostvarenju načela traženja materijalne istine.
Tu nema mjesta "teorijama" i "vjerovanjima".
Sve je to jasno, jedino nije jasno na koji način se možeš zaštititi da servis ne poništi tvoje jamstvo pod izlikom da si otvarao telefon, a oni ga pri tome otvorili.

Citiraj:
Nema tu "teorije" i teorije. Problem je što su Mobis i slični u poziciji kod koje kupac praktički nema nikakve šanse ukoliko prije slanja na servis ne angažira neko neovisno tijelo o stanju uređaja.
I konačno si napisao ono što ja stalno pišem.
Kupac je prepušten na milost servisu, i onda ti mene pitaš zašto bi se tu proizvođač trebao petljati... Jedino on i može, nitko drugi.
wooden je offline   Reply With Quote