Citiraj:
Autor exzzy
Lol da, ali kak bi doslo to iskustvo ako do sad nisi koristio mehaniku. Ko da cu nakon godinu danu egice bit kaj pametnije sta se tice mehanike.
|
pa zato velim da je slljedeći korak nakon egice, nešto tipa vamo (v/w vartijabilni mod), možeš mjerit otpor grijača, možeš fino štelat napon/snagu, neće radit ako napraviš šlus i sl., još nisi došao do užarenog moda, a još ako nema hot spring da vidiš veselja...
Citiraj:
Autor sin93
eo jedan dobar program za računat otpor zove se: LucBigjohn fait de la resistance, ima i engleski i još neki kalkulator za Ampere i to..
grijač odnosno žicu motaj oko malog šarafcigera ili borera (nez književnu rječ) od 2mm, a zaključavanje je da jednostavno zašarafiš ga
aa zašto bi mehanika bila komplicirana za početnika? kad je baterija slabija ubaci drugu i to je to, otpor oko 1.6 i sasvim dovoljno
|
oko šarafcigera se mota microcoil, dakle 0,3 žica i gusto namotana, užarena pa stisnuta, pa kroz nju provlačiš vatu, mehanika je komplicirana jer ne možeš ispravit početničke greške, a sa nekakvom regulacijom lakše dođeš do željenog rezultata, vjeruj mi, od modova sam prošao: bolta, caravelu, nemesisa, evica, vamoa, lavatube, svd-a i ko zna šta sam još zaboravio
pa čak i vamoa složenog od dijelova nađenih na radnom stolu

evicove tube, dripera, šprice, neke divlje glave i vamo elektronike....
https://www.youtube.com/watch?v=avdz88cs-D0