View Single Post
Staro 09.01.2015., 19:58   #1462
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Iako se mnogi kunu da je razlika među SSD-ima samo u sintetici i da u praktičnom radu razlika po usera ne postoji ja mogu samo ptvrdit suprotnu situaciju.

Pošto radim (doma i posao) na 2 SSD-a (doma: Vector4 256, posao: ADATA 256 (neki sandforce)) razlika je nebo i zemlja, pogledao sam čsto informativno neku sintetiku na webu i vidim da je Access time 0.02 vs 0.2 sec, što se u radu primjeti dosta. Pokteranje PS-a i nekih sličnih softwarea koji loadaju masu sitnih fajlova je na Vectoru 3-5x brže, kopiranje velikih fajlova nisam testirao jer me ne interesira.

Još jedna sitnica, Vector zakolje, recimo prilikom bootanja OS-a CPU (i7 4770k na 4,2 GHz) na 100% par sec (3-5) i onda je CPU na nuli, sve je loadano i "rdy to go" dok Sandforce ADATA ima ponašanje sličnije običnom HDD-u, ništa od 100% CPU-a ali zato "rdy to go" čeka 10 sec duže....

Uglavnom kod mene, čisto subjektivan slučaj, OCZ mete pod sa ADATOM...
imao ADATA SP900 i disk je bio očaj dok nije riknuo, brzina pisanja je jako varirala i u većini slučajeva bila oko 65-85 MB/s. access time ogroman. screenshoti su napravljeni nakon nekoliko mjeseci korištenja no ono što je važno napomenuti je da je seq. write kasnije pao na jedva 100 MB/s i nikakav format/trim/secure erase nije to mogao popravit. preloše za disk koji je deklariran brzinama preko 500 MB/s i read i write...

sad imam ARC100 od 120GB i bez obzira na star laptop i SATA2 port ovo je space shuttle u usporedbi sa SP900.

prvi test je na visti balanced power plan:

a zatim i high performance power plan:

na visti korišten AMD chipset driver 13-4_vista_win7_win8_32-64_sb.exe

testovi na sedmici sa 13-12_win7_win8_32-64_sb.exe:

balanced power plan:

high performance power plan:

testovi sa zadnjim amd-catalyst-omega-14.12-sb-sata-ahci-win8.1-win7.exe driverom:

testovi sa 13-4_vista_win7_win8_32-64_sb.exe driverom:

6GB free space:

99GB free space nakon brisanja podataka i trima:

boot time:

zaključak: ARC100 pomeo pod sa ADATAom.
back2quick je offline   Reply With Quote