Posto nitko od vas apple power usera nije bio od pomoci, evo da opisem svoj slucaj,nekome mozda jednom pomogne
znaci mobitel nije imao imei, niti baseband verziju(modem firmware), pisalo je stalno trazenje mreze.Wifi je radio normalno.
Pokusao sam ga restorati i bacalo je razne greske, pokusao sam svasta, drugi pc, drugi kabel, ma milijun kombinacija, na kraju sam uspio flashati iz recovery (ne dfu) normalan ipsw 8.1.2, ako je sam skidao nije islo. Koristio sam naravno shift+restore i zapelo je opet na apple logo i progress bar na 99%
Pustio sam cca 30 minuta i izbacio je error 3, kazu da je to greska u procesu verificiranja zapisanog firmwarea
Lud vise od svega odlucio sam pokusati ono sto sam najmanje mislio da bi moglo upaliti jer su me svi servisi ubili sa cijenama popravaka ili rijecima da se ne moze popraviti baseband kada tako nestane.
Omotao sam mobitel u papirnati rucnik i stavio u vrecicu za zamrzivac i omotao . Stavio mobitel u zamrzivac na pola sata i kad sam ga izvadio obrisao ono sto se orosilo i odmah ga takvog ledenog spojio na itunes i porkrenuo recovery. Ovaj puta je proslo za cca 10 minuta sve i pokrenuo se mobitel
Probam staviti karticu i spoji se na mrezu, evo vec 30 minuta je na vezi sa sluzbom za korisnike
Ne znam koliko je ovo trajan popravak, neki pisu da im je trajno popravilo ali eto, za sada radi