Ma oke, ja i ti se kontamo i tu nema problema.. Ali mislim da puno ljudi čita ovaj forum i nisu uopće registrirani (kao što sam i ja nekoliko godina čitao prije nego sam se odlučio registrirati), pa im treba malo spomeniti i drugu stranu kako nebi mislili da je sve lijepo i savršeno, a onda da se razočaraju nekim sitnicama, koje su stvarno sitnice, ali nekome mogu bit ključne.
Ja sam obrisao internal memory koji je bio odvojen od SD card u izborniku, a to sam napravio zato sto mi je mobitel prije toga prigovarao s lokacijom za spremanje slika i stalno je izbacivao error da nemoze spremiti slike na memoriju mobitela. Al ajd to je sve nebitno..
Probao sam 4 različita AOSP roma na kraju i zadrzao se na ASOP V4. laek 17. Radi bez problema eto već skoro 2 mjeseca tako da na njemu i ostajem.
Problem je što su skoro svi, ako ne i svi AOSP romovi povučeni s drugih mobitela, nisu u originalu Coolpadovi romovi, pošto Coolpad ni nema AOSP na sebi. Tako da mi nijedan rom od jedno 5,6 isprobanih nije dao kvalitetu kamere kao originalni, zato što nisu povukli drivere za kameru sa CoolUI (ako se sječam da je takav neki razlog bio). Za onaj od Jonzalva postoji patch s kojim se kamera stvarno poboljša, ali za druge nema, a meni Jonzalvov pravi probleme. Laekova verzija V3 jede bateriju, dok je V4 savršen što se tiče baterije, ali pošto je kit kat rom kao i ostali kit kat romovi nema dobre 3D performanse ( meni iskreno nije bitno, zato sam si ostavio ovaj rom, sve ostalo radi kako treba).
Zadnjih mjesec dana (i malo više) nisam u mogućnosti toliko pratiti sve šta se događa pošto sam stalno po bolnicama, a vidim da je pokoji novi rom izašao, pa se možda nešto i promjenilo, ali eto. Problem mi je ta kamera, nekom će biti 3D performanse, nekom ovo, nekom ono. Ne mogu si priuštiti stavljanje novog roma svakih par dana zato što koristim internet bankarstvo i onda bi morao svakih par dana ići u banku po nove aktivacijske kodove i take gluposti, pa zato kažem da nemogu svi testirati stalno nove romove.. Da mi je Coolpad drugi mobitel u kući, isprobavao bi na njemu sve čim izađe, ali jbg.
Imao sam Nekena N6 (totalno nepoznat mobitel) sa pure androidom godinu dana prije ovog mobitela, i mogu reći da je bio ispeglan, nikakih problema, kamera radi super, sve stabilno, a prodao sam ga za oke novce pa sam si zato odlučio kupiti Coolpada. Ovo spominjem čisto da napomenem da tamo neka ŽNJ firma uspije napravit oke software, a to znači da i Coolpad može, a to ih očito ne zanima. Bar ne za kupce izvan Kine.