View Single Post
Staro 07.01.2015., 19:55   #3668
Touni
Premium

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Pa mene coolpad plaća da im podignem prodaju tako da mi nije problem napisati dulji tekst.
User, forumaš i objektivni Tuoni je napisao s kojim se problemima susreo a problemi su nastali jer
1. Nije dobro instalirao driver (Nije mi se htio spojiti kao USB ili Media device)
2. Nije znao staviti root i obrisati kinesko smeće (Problem je bio što nije nimalo bio očišćen od kineskih aplikacija)
3. Custom AOSP rom, ni prvi ni zadnji s mušicama, a problem se rješava, kao u sličnim situacijama na drugim mobitelima, gravityboxom (full screen caller) (Meni se ekran zacrni tijekom poziva i to je to)

itd...

Sam Tuoni na kraju daje najbolji zaključak:
Nije mi loš taj CoolUI, još sa svojom kombinacijom na Nova launcheru to sve izgleda super, a ne šteka. Pa tek onda nakon par dana korištenja, ako ti se ne sviđa razmišljaj malo o romovima. Sve ovisi odakle si naručio mobitel i kako će ti prodavač srediti rom.

Nastojim biti objektivan pa u recenziji i nisam naveo tonijeve peripetije koje je opisao mjesec dana nakon recenzije.
Da nije jednostavno za početnika - nije. Da je komplicirano - nije, samo zahtijeva malo više vremena i truda.

Zato sam ti i stavio linkove na desetak foruma i pogledaš kakvi su dojmovi vlasnika a ne da donosiš brzinski zaključak na osnovu dojmova JEDNOG vlasnika mobitela.
I savjetuješ ljude da ne kupuju mobitel.
Hej hej, u pravu si s većinom što kažeš i slažem se da je Coolpad super mobitel, ali moji problemi nisu nikako nastali zbog moga neznanja. Nisam baš tudum za informatiku i sve vezano uz istu, štoviše to mi je struka i bez problema se svrstavam u naprednije korisnike.

1. Driver je bio dobro instaliran sigurno. Instaliro sam bar 3,4 verzije drivera (sve su prethodno bile obrisane sa driver sweeperom), instalirao sam i preko PDA neta, ali jednostavno mobitel nije prepoznat kao media device. Da nebi bilo da sam tudum, provjerio sam po internetu i nisam bio jedini s tim problemom. Isti problem je spominjan i na modacu nekoliko puta i odgovor je bio da se stavi novi rom (pročitao sam cijelu temu od 160+ stranica tako da sam bio u toku s time)..

2. Svaki put kad sam rootao mobitel mi je uspjelo, osim jednom kada jednostavno nijedan root nije radio s tom verzijom roma. Također sam i to uspio nakon nekoliko pokušaja koji nisu klasični i opisani na modacu ili bilo gdje dalje. Tek onda sam se javio na forum i pitao jel se ko susreo sa tim problemom, a kad sam to uspio rješiti napisao sam kako sam ga rootao (tj preko kojeg programa) tako da i drugi znaju ako budu u sličnim problemima.

3. Za crni ekran sam pokušao sve što mi je palo napamet, uključujući i sve što sam našao na internetu i nakraju nisam uspio rješiti problem. Kako sam htio što prije funkcionalan mobitel i nisam imao vremena natezat se s time stavio sam drugi rom i problem je bio rješen. Nisam htio gasiti proximity senzor, a i to je bila jedna od solucija, ali jednostavno želim mobitel na kojemu radi sve što ima u sebi.

Napominjem da mi ovo nije prvi kinez, da sam sa prijašnjim mobitelia, a i s ovim zadovljan, ali isto tako još uvijek stojim kod toga da nijedan rom nije potpun i nema sve. Koga zanima ima u coolpadovoj temi šta nevalja s pojedinim romom (koji sam ja probao) da se ne ponavljam. Također nisam sam u svojim mišljenjima, na needromu u komentarima se mogu pričitati take primjedbe, a mogu se pročitati i na modacu, tako da za svaki rom se može naći neka greška.

Treba shvatiti da nemogu svi prčkat po mobitelu danima dok ne nađu savršeni setup i jednostavno žele početi koristiti mobitel što prije, a da na njemu radi sve što bi trebalo raditi i da to radi na najbolji mogući način, a realno treba rom koristiti nekoliko dana kako bi se vidjelo njegovo ponašanje. Nisu svi napredni korisnici, ali to ne znači da zbog toga zaslužuju lošiju kameru ili nešto drugo samo zato ako neznaju staviti rom koji u sebi sadrži nešto bolje. Nisam ni jedini od ekipe koju znam koji je imao Coolpada, a i oni kažu da je dobar mobitel, ali se treba dotjerati naknadno.
Touni je offline