View Single Post
Staro 06.01.2015., 18:17   #742
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Meni je fascinantno da 99% ljudi uopce ne vidi titranje plazma televizora koji titraju k'o blesavi a PWM regulacija na LCD monitorima je velika stvar na internetu
Pa zato pitam,dosad nisam ni znao za to,odnosno da se u svakom LCD-u do nedavno koristio PWM
http://www.tftcentral.co.uk/articles...modulation.htm

"By far the most prevalent technique for dimming the backlight is called Pulse Width Modulation (PWM), which has been in use for many years in desktop and laptop displays."

a sad kad su izašli "flicker-free" monitori,odnosno sa DC regulacijom najednom je taj PWM neka ogromna mana

Možda na to upozoravaju zbog ovoga:

"However, this technique is not without some issues and the introduction of displays with high brightness levels and the popularisation of LED backlights has made the side-effects of PWM more visible than before, and in some cases may be a source of visible flicker, eyestrain, eye fatigue, headaches and other associated issues for people sensitive to it."

jer IPS i AMVA matrice koriste taj LED backlight,ne znam,rado bih pogledao taj Dell prije kupnje ali ga nema u Links Osijek(ima ga samo u Zagrebu),isto tako ga nema u HG šrotu Vinkovci(ima ga samo u Zagrebu).

Kolega kaže da je dosta vremena radio na tom Dellu i da nije primjetio nikakav flickering ili neki drugi problem.
Također kad upišem u google "dell p2714h flickering" ili "dell p2714h flickering problem" ne nađem ni jedan rezultat da se ljudi žale na to,osim što to spomenu u review-u.

Tako da,odluku sam donio,bit če Dell P2714H

Citiraj:
Autor Moto001 Pregled postova
Nažalost nećeš naći monitor bez mane bez obzira koliko novca uložio jer isto vrijedi "koliko para toliko glazbe i ona 100 ljudi sto ćudi" netko nešto vidi,traži,perferira,treba,želi i tko bi nama svima ugodio i sam sam dosta tražio,čitao,cunjo i konto i uvijek se sve svodilo na 100/200kn još malo gore pa ovaj bolji,pa onaj bolji pa na kraju me i glava zaboljela od silnog traženja.Nisam htjeo/mogao preko 2000kn pa onda pala odluka na Benq i iskreno nije mi žao to nije puno love za stvarno dobar monitor, naravno da netko dođe i vidi vjerojatno bi našao neku manu(ako ništa drugačije bi ga podesio glede postavki) ali mene super služi za ono što treba, net,filmovi,igre za sad sve OK.
Istina,nakon par dana guglanja vidiš da svaki ma neku manu,neki veču neki manju,ja sam izabrao ovaj jer mi ima najmanje mana od svih drugih koje sam gledao a vizualno je stvarno prekrasan
Veki-os je offline   Reply With Quote