Citiraj:
Autor Rista
Meni je fascinantno da 99% ljudi uopce ne vidi titranje plazma televizora koji titraju k'o blesavi a PWM regulacija na LCD monitorima je velika stvar na internetu 
|
Pa zato pitam,dosad nisam ni znao za to,odnosno da se u svakom LCD-u do nedavno koristio PWM
http://www.tftcentral.co.uk/articles...modulation.htm
"By far the most prevalent technique for dimming the backlight is called Pulse Width Modulation (PWM), which has been in use for many years in desktop and laptop displays."
a sad kad su izašli "flicker-free" monitori,odnosno sa DC regulacijom najednom je taj PWM neka ogromna mana
Možda na to upozoravaju zbog ovoga:
"However, this technique is not without some issues and the introduction of displays with high brightness levels and the popularisation of LED backlights has made the side-effects of PWM more visible than before, and in some cases may be a source of visible flicker, eyestrain, eye fatigue, headaches and other associated issues for people sensitive to it."
jer IPS i AMVA matrice koriste taj LED backlight,ne znam,rado bih pogledao taj Dell prije kupnje ali ga nema u Links Osijek(ima ga samo u Zagrebu),isto tako ga nema u HG šrotu Vinkovci(ima ga samo u Zagrebu).
Kolega kaže da je dosta vremena radio na tom Dellu i da nije primjetio nikakav flickering ili neki drugi problem.
Također kad upišem u google "dell p2714h flickering" ili "dell p2714h flickering problem" ne nađem ni jedan rezultat da se ljudi žale na to,osim što to spomenu u review-u.
Tako da,odluku sam donio,bit če Dell P2714H
Citiraj:
Autor Moto001
Nažalost nećeš naći monitor bez mane bez obzira koliko novca uložio jer isto vrijedi "koliko para toliko glazbe i ona 100 ljudi sto ćudi" netko nešto vidi,traži,perferira,treba,želi i tko bi nama svima ugodio i sam sam dosta tražio,čitao,cunjo i konto i uvijek se sve svodilo na 100/200kn još malo gore pa ovaj bolji,pa onaj bolji pa na kraju me i glava zaboljela  od silnog traženja.Nisam htjeo/mogao preko 2000kn pa onda pala odluka na Benq i iskreno nije mi žao to nije puno love za stvarno dobar monitor, naravno da netko dođe i vidi vjerojatno bi našao neku manu(ako ništa drugačije bi ga podesio glede postavki) ali mene super služi za ono što treba, net,filmovi,igre za sad sve OK. 
|
Istina,nakon par dana guglanja vidiš da svaki ma neku manu,neki veču neki manju,ja sam izabrao ovaj jer mi ima najmanje mana od svih drugih koje sam gledao a vizualno je stvarno prekrasan