Citiraj:
Autor Mario92
Nosi grafu na servis.
|
Vraćena u Extreme Digital. Poslali su ju za Njemačku (jer ovdje kod nas nema servis za nju, really???). Tako da, čekam njihov odgovor.
Citiraj:
Autor esc
samo da se ubacim,izgleda da mi je hd 7950 počela crkavat...ponekad u 2D baca artefakte i mrzne ekran i rad računala,u 3D igricama nema ništa i sve je normalno...zašto to radi?
ponekad kad palim računalo javlja se dugački beep bez zaustavlljanja...kliknem restartt tipku i kasnije sve ok...tto se tu i tamo pojavi....beep bi ukazivao na memoriju alli meni memorija prollazi memttest bez greške(za sad je na pass3)
neznam šta bi još tto moglo bit...procesor koliko znam radi normalno i njega sam isto testtirao sa linx,jedino valljda matična ili napajanje ili grafička,neznam šta bi još moglo bit
|
1. Napajanje nije, jer da je ono falično, komp bi se zblesao u 3D-u (tj. pod većim opterećenjem).
2. Procesor - komp ti ne bi radio da je CPU neispravan.
3. RAM: kažeš da čuješ dugi beep,., bez obzira na memtest, probaj izvaditi jedan keks RAM-a i ostaviti da radi samo jedan, i obrnuto, pa vidi da li se onda pojavljuje greška. Naravno, to vrijedi ako imaš 2 modula RAM-a, ofkorz, ako ne, probaj nabaviti jedan drugi RAM privremeno i pogledaj da li radi probleme i dalje.
4. Grafička: Da li imaš APU ili neku integriranu grafiku (osim te 7950)? Možda se u 2D-u prebaci sa 7950 na integriranu koja možda ne valja,.,
PS s obzirom da si spomenuo artefakte, moguće da je do memorije na grafičkoj,., tipa, kad spusti frekvenciju memorije (u 2D-u) onda se zblesa

ili nešto slično.