View Single Post
Staro 05.09.2005., 18:57   #30
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Hmm, a kakve bi ti to promjene volio vidjeti da pomisliš kako se sve opet kreće?

Brat bratu, ja napredak vidim, bilo da je riječ o Athlonu 64, novoj grafičkoj kartici, LC monitorima ili novoj matičnoj ploči.

Usporedi računalo od prije pet godina i računalo danas. Razlika je prilično velika.

Neizbježno je da u industriji imaš inženjere i ljude iz marketinga. To nužno ne znači da oni iz marketinga govore inženjerima kako nešto treba napraviti. Heto...pogledaj recimo 64-bitne instrukcije na Athlonu 64. Da li su inženjeri koji su to napravili mislili da će to odmah koristiti normalni korisnici? Naravno da ne, ali su dečki iz marketinga u svemu tome vidjeli jednu jako zvučnu marketinšku foru i dobro je razradili. Da to nisu napravili, AMD danas vjerojatno ne bi bio u ovako dobrom financijskom stanju.

Da nema tog izvlačenja para i punjenja ušiju zvučnim sloganima, većina bi firmi završila kao DEC. DEC ti je jedna od firmi koje nisu bile previše u kontaktu s realnošću i tržištem (siguran sam da će ti to Bubba mnogo podrobnije objasniti). DEC je imao revolucionaran hardver, ali malo ili nimalo marketinške i financijske ekspertize da ga pravilno plasira i iskoristi.

Moraš shvatiti da je danas na IT tržištu, kako softvera, tako i hardvera mnogo drugačija situacija nego sredinom sredinom 90-ih. Razvoj se nije usporio, zapravo...ubrzao se. Samo što više nije tako lako razvijati nove stvari...događa se prirodni zamor "materijala". Stvari će se malo slegnuti i onda će upasti netko sa nekom novom idejom i opet će nastati neki novi hype.