Tema: GMP@AMD
View Single Post
Staro 05.01.2015., 23:26   #199
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ajd da se i ja prikljucim veselju, kada ocito se smije offtopicariti.

po cemu je amd nestabilan, gremlini, sta vec? ati (tj amd) isto tako?

jer gle, ja vozim po intelu tamo negdje od 2008e, jer je tu amd poceo opasno kasniti za intelom. ali samo jer je intel tada (a i danas, core to core) je bolji. i skuplji. no ne pricamo o cijenama, pricamo o radu kao takvom.

nego, promjenio sam masu, ali masu grafickih. niti jedna nije srala, driveri su znali srat kod atija, pogotovo na svjezim serijama. ali nije brate mili niti nvidija cjepljena protiv problema, da ne kazem krepavanja .

mislim, ako cemo povlaciti stabilnost, nvidija i krepavanje? isto, jer kako mozes reci kontra jedne firme kada druga, ponavljam, nije cjepljena tj bezgresna? pogotovo kada se uzme u obzir da su vukli koliko, 8 godina jednu te istu arhitekturu?

uvrijezeno je da je intel stabilniji, hladniji, bolji. i sve to stoji, ali prakticki dam ruku da kada bi dao amd-u neku kvalitetniju maticnu, da bi i to radilo fest. naravno da je intel + intel IMO najbolja kombinacija, ali ima odlicnih chipseta i pod amd-om. i sva cudesa sta se dogadaju se dogadaju zbog maticne, tj nekog od chipeta......

ili da povucem paralelu, kunes se u stabilnost i savrsenstvo u jednom intelu + nforce4 chipset? ili via (starija)? kuzis sta hocu reci.......
kao što sam rekao, amd-ov finalni čavao u lijes (bilo performase, grijanje ili nešto treće mimo cijene) je bio conroe. od tog dana amd više nije bio zanimljiv bilo kojem iole entuzijastički nastrojenom vlasniku personalnog računala.

problem je upravo u tome što si spomenuo - amd platforma kao cjelina, ne kao sam cpu... intel - intel zakon, intel - nforce je bio teško smeće, via, uli i takve fantazije da ne spominjem.

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Pinovi su puno manje zaštićeni na CPU nego na matičnoj, manja mogućnost zayeba kod montiranja (jer pinovi na matičnoj nisu iglice nego su malo fleksibilniji pa je manja mogućnost oštećenja), jednostavniji shipping čipova (manja kutija, manja zaštita...) a da se time uštedi jedan cent po procu ne znači meni ili tebi puno ali proizvođaču na milijune primjeraka znači malo više

A za reklamacije - ona se može odbiti ako su pinovi na čipu spigani upravo zato jer je CPU fragilniji pa je veća šansa da je juzer napravil napaku.
upravo tako... mislim imam jedan fx xyzy sada u skladištu koji je (između ostalog) bio osiguran i ima tako zabavan tsunami spiganih pinova u tvorničkoj kutiji da je to fenomenalno.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
to je mene kostalo gigabajtice, jer sam shebo pin dok sam modao socket za ovaj xeon

tko je vidio stavit pinove na ploču

PS
i ja sam slagao 10ak konfi dnevno i tako dugo vremena, i opet je glupost tako pricat.. duhova sam se nagledao u svim kombinacijama i to najcesce kad je hardver totalno nov a ekskluzivan i skup (rev 1, loš bios i slično)
..nema proizvodjaca (asusa ovog onog boga) koji nesto nije fejlao u neko vrijeme , i hvala bogu mi smo to rjesavali da smo educirali tada prodavace i objasnjavali im sta da prodaju a sta ne ..odredjene serije maxtora, hitachia, wda, sigejta i samsunga i rama i ploča i čipseta i procova/hladnjaka , kucista , pržilica, modema, itd itd itd itd itd
sve 5 i razumijemo se... ali duhovi su bili dobrano na amd-amd strani, dok je kod intel-intel kombinacije više-manje sve bilo oke osim ako nije bio (stariji) msi ili gigabyte mbo koje su redovito davale veselje.

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
gle, ako cemo o tome pricati, onda neka se fino napise. cist' sumnjam da je sys sklopio 1000 radnih stanica, ili jos ljepse - servera. ja razumijem sto je htio reci, ali samo isto tako kazem - prakticki u tom konzumentskom svijetu ima rjesenje za sve.

nikome u iole poslovnijem okruzenju nisu dragi sklepanci. tu se ide na brand koji ti garantira upravo stabilnost, najcesce (ili gotovo uvijek) se ne ide na bruto force snagu i to je to. oprema se zamjenjuje periodicki, servisa od samog proizvodaca / ovlastenog servisa i nema da nema, moze samo da nestane .

kazem opet, jasno je meni sto napominjes, samo kazem da su meni generalno popili zivaca i ati i nvidija i amd i intel. i to sto netko kaze, jako cesto jedan flash biosa i dobijes drugi komp prakticki.....

a za pinove, jos nisam niti jedan pofrkao ja. ali sam ih dobio preko nekoliko (da, amd-a) koje sam sve do sada ispravio i sljakaju uredno, dok na par intelica maticnih nije bilo spasa. ali je to u 99.9% greska korisnika, malo mi jako cudno da ganc nova ispod cekica dode sa sfrkanim pinovima na ploci.
pa ono 2 godine koliko sam bio u linksu, rekord je bio jedno 14-16 kompova dnevno, ne sjećam se iskreno, prosjek ajmo reć 8-10... pa ti računaj jel bilo soma ili preko.

to je samo vezano za to radno mjesto, gdje su ostala radna mjesta i privatno kaj sam slagao.

server se ne slaže, to je gotov unit, a ako se slaže onda je to žešći amaterizam.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
ma i ja se više zezam,
ali ostaje cinjenica da se tako nesto desi a da negdje piše AMD, to bi se pamtilo barem jos dvije generacije, dok bi syss i slicni podsjecali jos koju generaciju iza za svaki slucaj
gle mene boli kifla koju platformu koristim, može se zvat pero perić i da, ne zanima me cijena - hoću najbolje i najstabilnije šta postoji, bilo poslovno, bilo privatno.

amd to nije. točka.

Zadnje izmijenjeno od: syss. 05.01.2015. u 23:36.
syss je offline   Reply With Quote