05.01.2015., 15:58
|
|
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Autor D1viry
Ja ne znam kakve aute su vozili thunderbird i jopis, ali ja sam vozio mali broj auta (dvadesetak). Od "fiće" do mercedesa i svašta sam se nagledao sa zajedničkom osobinom da ta oprema, koju vi nazivate standardna, nije nimalo standardna. Za mercedes vjerojatno je, ali za VW nije bila. Bratićev SamoDaIde golf 4 nije imao klimu nego "šiber". Daljinsko i centralno zaključavanje su bili dodatna oprema, podizači stakala na svim vratima su isto bili dodatna oprema, zračni jastuk za suvozača je bio dodatna oprema. Klima je i u ovom mileniju bila dodatna oprema, ali se često trpa u nekakve akcije.
Moj Clio 2 2003 je nakrcan svakakvim điđama, a nema klimu. Naravno da nisam tražio da je maknu iz auta nego nije bila standardna oprema  .
Striko vozi staru tempru koja ima čak i digitalni brzinomjer i obrtomjer sa hrpom opreme, a iam i staru "pežo limuzinu", kako ga on zove. Taj ima i grijana sjedala i podesivu geometriju naslona sjedala... Naravno, oba auta su koštala malo više pri kupnji.
S druge strane, mogu i ja pisati da su svi auti imali standardno hrpu opreme u visokoj klasi  .
|
Citiraj:
Autor Old Iggy
Ne, govorim o realno prodavanim novim autima (konkretno, što sobno što za firmu 97. sam i ja kupio Megane, 96. Astru, 95. BMW, 92. - 94. ni ne sjećam se više što sve ne) i taj Megane (kao novi model) je prvi imao pod standardno podizače, airbag i servo, dodatna oprema klima. Ovi prethodni slično - BMW klima doplata, Astra ništa od navedenog, ovo prije je smiješno uopće uspoređivati s današnjim modelima.
Imao sam "ne)sreću trebati automobile malo više od drugih i imali smo obiteljsku "tradiciju" bavljenja vozilima. Zato mi je i izreka kako je to 80-ih i 90-ih bilo često urnebesno smiješna. Golfa sam spomenuo samo kao "narodno vozilo" na osnovu kojeg je i nastala tradicija - a koje mi je ogadilo VW kao marku do danas.
|
Da citiram sam sebe i podebljam bitno
Citiraj:
Autor thunderbird
Dobro kaže jopis
Eto, opet ti o krumpirwagenima domaće proizvodnje i ogoljenim autima za naše tržište, a ja pričam o normalno opremljenim autima za zapadna tržišta. I ne pričam nužno o serijskoj tj. osnovnoj opremi jer se ona razlikovala od tržišta do tržišta, nego općenito što se sve od opreme moglo naći na autima iz tog doba, čak i u jeftinijim segmentima (B, C)
|
Ali bitno je da se gospoda i dalje pozivaju na turbo ogoljene aute sa najjadnijim mogućim paketima opreme kreiranim specijalno za naša tržišta
BTW, vozio sam i ja auto iz '90. (fiat tipo) koji od opreme nije imao čak niti desni retrovizor, a kamo li što više. Kupljen novi u Hr.
A po otpadima u Italiji sam se nagledao tipača sa čudima od opreme - klima, servo, stakla na struju, automatik, kožna profilirana sjedala, itd itd itd....
Citiraj:
Autor MuroF
kad ste vec na toj temi,jel ima astra F lampicu za rezervu goriva? nikad se nije upalila,a znala je kazaljka prektički ležat na onoj "nogici" od rezerve.
Dok astra G ima čak 2 obavijesti,treptajucu i stalnosvjetleću 
|
Mora imati, pogledaj da nije crkla lampica ili kontakt na plovku koji "pali" rezervu. (imao takav slučaj na predhodnom autu  )
|