Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2015., 13:11   #13321
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ja ne znam kakve aute su vozili thunderbird i jopis, ali ja sam vozio mali broj auta (dvadesetak). Od "fiće" do mercedesa i svašta sam se nagledao sa zajedničkom osobinom da ta oprema, koju vi nazivate standardna, nije nimalo standardna. Za mercedes vjerojatno je, ali za VW nije bila. Bratićev SamoDaIde golf 4 nije imao klimu nego "šiber". Daljinsko i centralno zaključavanje su bili dodatna oprema, podizači stakala na svim vratima su isto bili dodatna oprema, zračni jastuk za suvozača je bio dodatna oprema. Klima je i u ovom mileniju bila dodatna oprema, ali se često trpa u nekakve akcije.
Moj Clio 2 2003 je nakrcan svakakvim điđama, a nema klimu. Naravno da nisam tražio da je maknu iz auta nego nije bila standardna oprema .
Striko vozi staru tempru koja ima čak i digitalni brzinomjer i obrtomjer sa hrpom opreme, a iam i staru "pežo limuzinu", kako ga on zove. Taj ima i grijana sjedala i podesivu geometriju naslona sjedala... Naravno, oba auta su koštala malo više pri kupnji.

S druge strane, mogu i ja pisati da su svi auti imali standardno hrpu opreme u visokoj klasi .