05.01.2015., 12:49
|
|
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Dobro kaže jopis
Citiraj:
Autor Old Iggy
Pozdrav svima...
Pa to si mogao reći. Za 80-e je sve navedeno SF.
To s retrovizorom je bio standard. Kao što 80-ih ništa od navedenog nije bilo standard, sredimo devedesetih si mogao očekivati servo, podizače i slično, možda zračni jastuk za vozača. Klimu nije imala kao standard ni srednja klasa, kamoli compact.
I ja govorim o standardnim zapadnoeuropskim vozilima tog doba. Ako govorimo o compact klasi (C segment), 90-ih je sve to bilo moguće samo naručiti, standard su bili prednji podizači i servo.
Oba vozila koja imate imaju daleko više opreme od standarda tog doba. Ja sam 90-ih imao dosta "novokupljenih" auta te klase, npr. standardni TAS-ov Golf nije imao ništa od navedenog - servo, podizače, klimu, SRS, radio, ma ni lampicu za gorivo.
|
Eto, opet ti o krumpirwagenima domaće proizvodnje i ogoljenim autima za naše tržište, a ja pričam o normalno opremljenim autima za zapadna tržišta. I ne pričam nužno o serijskoj tj. osnovnoj opremi jer se ona razlikovala od tržišta do tržišta, nego općenito što se sve od opreme moglo naći na autima iz tog doba, čak i u jeftinijim segmentima (B, C)
|