Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2015., 10:48   #13315
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Pozdrav svima...

Citiraj:
Autor thunderbird Pregled postova
Vidim da moram dodatno pojašnjavat:
1. Pod solidnu opremu sam više mislio na automobile iz 90-ih
Pa to si mogao reći. Za 80-e je sve navedeno SF.

Citiraj:
2. Pod aute iz 80-ih i 90-ih definitivno nisam mislio na fiću, stojadina, ladare, R4 i ostale krampove koji su se prodavali kod nas (a koncepcijski spadaju u 60-te i 70-te, nego na tada moderne europske aute koji potječu iz tog doba, sa nekakvom normalnom razinom opreme s kojom su stizali na europska tržišta, a ne totalno ogoljeni za naša "istočna"tržišta.
Primjer: Neki modeli iz tog doba su na naše tržište stizali bez desnog retrovizora
To s retrovizorom je bio standard. Kao što 80-ih ništa od navedenog nije bilo standard, sredimo devedesetih si mogao očekivati servo, podizače i slično, možda zračni jastuk za vozača. Klimu nije imala kao standard ni srednja klasa, kamoli compact.

I ja govorim o standardnim zapadnoeuropskim vozilima tog doba. Ako govorimo o compact klasi (C segment), 90-ih je sve to bilo moguće samo naručiti, standard su bili prednji podizači i servo.

Citiraj:
Ja imam auto kompaktne klase ("golf klase", da vam bude jasnije ) iz '95 koji ima servo, klimu, abs, stakla i retrovizore na struju. Frend ima auto iz '97 slično opremljen.
A da ne govorim o limuzinama iz tog doba
Oba vozila koja imate imaju daleko više opreme od standarda tog doba. Ja sam 90-ih imao dosta "novokupljenih" auta te klase, npr. standardni TAS-ov Golf nije imao ništa od navedenog - servo, podizače, klimu, SRS, radio, ma ni lampicu za gorivo.