kod mene je problem šta konpjuter tj. HTC sync Manager nikako neprepoznaje mobitel
kod ABD Sideload se isto dešava kao da mobitel nije spojen (s konpjuterom preko USB kabela)
ovo mi se upustvo čini najbliže mom problemu
Postupak flešanja RUU ROMa ukoliko NE MOŽETE upaliti mob:
Ovaj postupak je malo delikatniji, ali ni tu nije gotovo. Bitno je da možete ući u bootloader! Ukoliko možete, na konju ste.
Za ovaj postupak će vam trebati PB99IMG verzija stock ROMa. Jedan od zadnjih je ovaj:
PB99IMG_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_r elease_159811_signed.zip
(MD5 hash: f88f2a9841bfa9da6c818d2827212abe)
Više ih možete naći na shipped-roms.com, bitno da njihovo ime počinje s "PB99IMG...."
Za razliku od RUU ROMa, PB99IMG verzija dolazi u ZIP formatu i pogodna je za flešanje iz bootloadera. Ovdje vam ne treba veza s računalom, ne trebaju vam nikakvi driveri, ali će vam trebati čitač SD kartica.
Postupak:
Prethodno skinuti ZIP fajl trebate prebaciti obavezno na root SD kartice i nazvati ga PB99IMG.zip
Obavezno provjeravajte MD5 checksum PB99IMG fajlova prije flešanja! (pišu na shipped-roms sajtu pored svakog ROMa)
Ukoliko to ne napravite, bootloader neće prepoznati ROM fajl i ništa se neće dogoditi.
Sljedeći korak je paljenje moba u bootloaderu (vol down + power). Morate biti sigurni da ste na SD karticu stavili pravi ROM jer samim paljenjem bootloadera počinje proces flešanja.
Kada uđete u bootloader, pričekajte 5 sekundi da krene loadiranje PB99IMG fajla.
neznan jeli kod svih HTC mobitela isto ali u mene je HTC Desire 601 a ne HTC One
iman dva pitanja
1.Obavezno provjeravajte MD5 checksum PB99IMG fajlova prije flešanja!
kako da provjerim MD5 checksum
2.Za ovaj postupak će vam trebati PB99IMG verzija stock ROMa.
koji da odaberem - PB99IMG verzija stock ROMa.
mod: koristiti EDIT