Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.01.2015., 08:13   #13305
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Angelus Pregled postova
Ne razumijem zašto je nizak auto loš, nizak centar mase se u stvari i taži. Taj auto ti je inače od poda jednako visok kao i moja Bora, stvar je u tome da je nizak od poda do krova.

Šasija je kao i svaki hatchback iz 80ih i 90ih, nije od flis papira, ali nije in prečvrsta. Naravno zato se na ovaj auto stavljaju strutovi i sway barovi itd, ili ako osoba ima dovoljno novaca za atest, full kavez.

Inače, ako misliš da je šasija preslaba za nešto ozbiljno, pogledaj ovog EG-a: https://www.youtube.com/watch?v=qixUWpGgDYA

Primjeti da nema uopće kavez kao strukturalno ojačanje.
A razlika između EG-a i EF-a po čvrstoći nije nešto velika, ali sitno ide u korist EG-a.

Inače ti auti dan danas drže jako veliku popularnost, slavu, i dobre rezultate na autocrossu.

Iako iskreno, rečenica mi više izgleda kao namjerno trollanje.
Inače pohvale za Nivu, makar što se šume tiče enduro s motorom mi je puno draži nego s autom.

Ja sam mislio na aspekt sigurnosti po tome pitanju je šasija preslaba (odnosno dovoljno je da drži sama sebe i teret u njoj, a ne i da primi nekakav udarac), a to što je nizak je dodatan problem jer ti svaki koje se bude spucal u tebe malte ne ide direkt u kabinu. Ja se naprimjer nebi vozio svaki dan s tim autom pogotovo ne na otvorenoj cesti, jer ima svakakvi luđaka

Nema Lade Vozim Punta trenutno i zaluđen sam sport back coupeo-m i trenutno nepostoji niti jedan drugi auto za mene na cijelom svijet kojeg bi htio više vozit Osim Alfe 8c

Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 04.01.2015. u 08:25.
Bravo je offline   Reply With Quote