XP definitivno, prošao od DOS petice, šestice, sedmice (ahhh dobri dani DOS arkada), preko 3.1, pa 3.11 , Win95, pa Win95OS2, 98 pa 98SE, Mill (ovo bi trebao prije biti '98SE 2nd take' , koji POS), 2000, XP i na kraju 2003. Još samo da probam XPx64 i gotov sam
XP sigurno je najbolji za 95% ljudi i više, samo treba barem SP1, SP2 je dobar, ali osobno isključim sva ona security sr***, jer me živciraju, postoje puno bolji 3rd party programi za takvo što.
Dobro ga potweakaš, i commitcharge mi je na 72-75MB na startupu, svi driveri instalirani itd., ako imaš više od 256MB (512 poželjno , 384MB je sasvim ok) , ne znam zašto bi netko htio išta osim ovog.
Brzina je kažem, super, čak i za igranje ako se ima min 512MB, inače u slučaju s manje RAM-a, brzina u igrama i radu ide definitivno na stranu 98SE.
Što se tiče jednostavnosti, XP je daleko najjednostavniji za koristiti (toliko da me ponekad boli glava koliko su išli daleko da prosječni user neš ne zabrlja).
Stabilnost odnosi Win2003 bez premca (možda i XPx64 pošto je baziran na 2003 kernelu), a na drugom mjestu WinXP (sa barem SP1, SP2 je poželjan).
Tako da prema prosjeku rekao bi da je XP generalno zaslužio prvo mjesto.