Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.01.2015., 19:42   #13295
Angelus
A mighty pirate!

Angelus's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
bit ce da je ovo . ja isto imam vlazne snove na ulaganje u kadeta kocku jer mi je to bio prvi auto u zivotu, ali sa blagodatima danasnjeg modernog auta (servo, ABS, moderan motor (i jos jaci)), nista extra, ali bi se itekako osjetila razlika. ali kada bi se to krenulo sastavljat, ne zelim niti razmisljat koliko bi kostalo......

ali bi volio upustiti se u takvo sto, kada bi imao financija, majstora kojekakvih, zivaca, vremena i znanja. i 99.9% da je @Angelus itekako svjestan takvog ulaganja u bunar, ali jedno je razum, drugo je ljubav .
Ispričavam se na double postu, ali čisto mislim da je urednije odjeliti ovo u drugi post jer je onaj već biblijski.

Tu se slažemo, također volim spoj modernog i retro.
Nažalost staviti ABS na Civica bi bila malo prevelika zavrzlama, pa umjesto toga jednostavno puštam auto da prezimi neometano a po gradu vozim sporije, jer ustvari, neočekivane stvari su najveći problem kada auto nema ABS.

Također se slažem s tvojom rečenicom da je to jedan faktor x, to je generalno tako sa svim autima i ulaganjem u bilo koji auto.

To su ogromni troškovi za nešto što je sasvim nelogično, ali zbog toga i je nama ljudima tako drago.

naravno kada ja kažem veliki troškovi ne govorim o 100 tisuća kuna za full restaruraciju, već negdje u rangu 15 000.

No ono što se mora shvatiti jest da bi poslije takvog troška taj auto neometano išao godinama. B16 je popularna serija te je aftermatket tržište jako pristupačno i relativno jeftino, osim naravno specijaliziranih dijelova.

Iskreno bih jako volio nakon par godina uzeti još drugog dailya i Civica preurediti za time attack po Grobniku i slično.

Inače sam jako veliki zaljubljenik u vožnju po stazi, rallycross, hillclimb i rally.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Hehe, u pravu si kad kažeš da su to dvije perspektive. Ti hoćeš jurilicu za uživanje, ja tenk za gutanje kilometara.

I tu te apsolutno razumijem.
Da imam sve novce na raspolaganju, imao bih Teslu kao tenka, i nekakvu RX7icu sa 26B mašinom za čisto guštanje vikendima.

Ali nažalost financije su nama svima takve kakve jesu pa moram imati kompromis.

Vjeruj mi nisam ni ja okrenut samo na "Boy racer" stranu.
Npr. jako bi mi dobro došao jedan VW Caddy za promatranje neba, jer je teleskop jako težak, itd.

Razumijem i praktično, ali sam ipak u duši jako veliki zaljubljenik u mašinerije.

Iskrneo, kada bih sve novce pretočio u Hondu, taj projekt bi bio relativno brzo gotovo.
Ali ne želim to napraviti, treba znati granice. Rastegnuti ga na par godina i uložiti manje, nije problem. Također moram napomenuti da je jako veliki naglasak ovdje na DIY.
Angelus je offline   Reply With Quote