Evo, bili su mi danas došli dečki iz jedne privatne firme koja za T-Com radi određene stvari (kooperanti) i povukli su mi skroz novi kabel od ormarića koji ide u zemlju do moje kuće - prije sam imao neki žnj poluraspadnuti stari kabel koji je još prije navedenog ormarića išao do nekog drugog mini ormarića na jednom stupu.
Uglavnom, rekao mi je čovjek neka imena u lokalnom tehničkom odjelu T-Com-a i napomenuo da zaista pored moje kuće prolazi kabel (onaj spominjani SVK) i to navodno neki međunarodni vod koji ide prema Mađarskoj (nije naftovod haha) - mislim da je spominjao 144 niti (nisam ziher).
E sad, rekao je da navodno ide uz cestu i ovaj OPK kabel i da su navodno radili dosta radova na mom području (kuća je nekih 400-500 metara od područja gdje se gradi nova zagorska brza cesta od Zaboka prema Mariji Bistrici) pa su tamo polagali dosta optike i spajali to sa postojećom infrastrukturom.
Navodno bi se dalo dovesti do moje kuće OPK kabel, ali trebam doći do tih nekih osoba za više informacija i vidjeti koliko je to sve skupa izvedivo i koliko bi koštalo.
Jedna opcija je da naprave negdje ormar s DSLAM pa da imam FTTC/VDSL opciju (pretpostavljam puno skuplje i zapravo neko polu rješenje) ili da mi fakat uvedu direkt optiku iliti FTTH.
Uglavnom, imam par ljudi za kontaktirati pa me baš živo zanima kaj će reći.