View Single Post
Staro 03.01.2015., 19:13   #1443
von Schultz
Premium

Datum registracije: Sep 2007

Evo, bili su mi danas došli dečki iz jedne privatne firme koja za T-Com radi određene stvari (kooperanti) i povukli su mi skroz novi kabel od ormarića koji ide u zemlju do moje kuće - prije sam imao neki žnj poluraspadnuti stari kabel koji je još prije navedenog ormarića išao do nekog drugog mini ormarića na jednom stupu.

Uglavnom, rekao mi je čovjek neka imena u lokalnom tehničkom odjelu T-Com-a i napomenuo da zaista pored moje kuće prolazi kabel (onaj spominjani SVK) i to navodno neki međunarodni vod koji ide prema Mađarskoj (nije naftovod haha) - mislim da je spominjao 144 niti (nisam ziher).

E sad, rekao je da navodno ide uz cestu i ovaj OPK kabel i da su navodno radili dosta radova na mom području (kuća je nekih 400-500 metara od područja gdje se gradi nova zagorska brza cesta od Zaboka prema Mariji Bistrici) pa su tamo polagali dosta optike i spajali to sa postojećom infrastrukturom.

Navodno bi se dalo dovesti do moje kuće OPK kabel, ali trebam doći do tih nekih osoba za više informacija i vidjeti koliko je to sve skupa izvedivo i koliko bi koštalo.

Jedna opcija je da naprave negdje ormar s DSLAM pa da imam FTTC/VDSL opciju (pretpostavljam puno skuplje i zapravo neko polu rješenje) ili da mi fakat uvedu direkt optiku iliti FTTH.

Uglavnom, imam par ljudi za kontaktirati pa me baš živo zanima kaj će reći.
von Schultz je offline   Reply With Quote