View Single Post
Staro 03.01.2015., 09:23   #4228
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Negdje se da pročitati da li ion baterije gube 20% kapaciteta tek nakon 500 punjenja, možda su takve i dostupne negdje ali ja je nikad nisam ima ni u mobu ni u laptopu.
Zato sam dosad izbjegavao integrirane ali evo vidit ćemo kako će se buduća xperia pokazati, mada čisto sumnjam.
Najbitnije je ako je moguće ne praznit bateriju do kraja nego punit mob na 50tak % a jednom mjesečno ispraznit do kraja da uređaj kalibrira bateriju.
Sve se ovo spominjalo dosta u temama o laptopima dalo bi se naći a lako se i izgugla koga baš zanima.
Ako je ovo istina onda je to maltretaža i robovanje mobitelu jer meni je i full charge malo, a da ga punim na 50% radije bi ga prodao, kupio štrik i objesio se na prvu banderu. Svoja 3 mobilna druga punim onda kad mi je zgodno, a to uglavnom znači maksimalno korištenje baterije do 5% ili manje, a nerijetko mi se i zgase u radu. Po ovom 50% pravilu morao bi ga spajati na punjač 3 puta dnevno po cca 1 sat (i to zahvaljujući brzom 2A punjaču), a to je onda fakat sranje.

The Man je offline