02.01.2015., 20:01
|
|
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor Veki-os
Planiram kupiti 24" monitor,pročitao sam zadnjih 10-20 stranica ove teme,guglao i izbor se sveo na Dell P2414H.
ALI,naravno,uvijek mora biti nešto pa sam vidio da dosta ovih monitora ima problema sa backlightom,i to koliko sam pročitao imaju najviše prve verzije A00,dok je na A01 to ispravljeno.
Zanima me da li se vidi koja je revizija na kutiji ili se to vidi samo na monitoru(iza na naljepnici) ?
Kakav je Links po pitanju reklamacija zbog backlight-a jer bi tamo uzimao monitor i da li bi ih mogao tražiti da mi daju/pronađu A01 reviziju ako imaju?
Monitor bi spajao preko DVI-a ,da li bi spajanjem preko DP-a dobio nešto u odnosu na DVI?
I zadnje pitanje  Na grafičkoj imam miniDP i dobio sam s njom adapter miniDP to DP
Pretpopstavljam da ako bi se odlučio spajati preko DP-a normalno bi sve radilo s tom adapterom?
|
Backlight je primjetan samo uz rub ali jedino na tamnoj podlozi, recimo ako upališ fullscreen crni ekran. U normalnoj upotrebi je neprimjetan. Prije sam imao TN ekran i razlika je nebo i zemlja koliko je P2414H kvalitetniji. Nisam neki perfekcionist što se tiče monitora, ne mora imati savršenu sliku da bi bio dobar jer sam radio na svakakvom smeću od monitora ali se bavim i grafičkom pripremom i vjeruj mi da je monitor stvarno OK, primijetim svaku mrvicu prašine na ekranu ali monitoru ne nalazim zamjerke. Stari TN je imao problem da je desna strana ekrana bila malo plavija od lijeve pa znaj da ipak nisam tutlek za procijeniti da li je monitor OK. Sve što su napisali ovdje po postovima je plod subjektivnog dojma, tako i moja procjena, međutim monitor je dobio dobre reviewe i možeš se slobodno uputiti u trgovinu. Ne znam koju reviziju imam, pretpostavljam A0 jer je monitor star 6 mjeseci i nemam kutiju kod sebe.
|
|
|