Sony nije produzetak Minolte nego je Sony kupio i ubio Minoltu. no kao sto rekoh, nebitno. Bitan je pojedinacni proizvod.
Sto se tice optike m4/3 ima Panasonic 20mm f1.7 objektiv za 300€ i Leica Sumilux 15mm f1.7 sa cime se nista na E-mountu ne moze mjeriti.
Sad ti opet o cinjenicama? Sony daje najvise za najmanje novca? U nekim podrucjima da, u nekima ne. I ja si mozda kupim A7ii i tu mislim da Sony daje najvise. Medjutim u usporedbi RX100 vs LX100 Panasonic daje puno vise. U biti daje sve ono sto Sony RX1 prodaje za 22 000kn samo sa APS-C senzorom. Fuji je malo zakasnio sa mirrorlessima no ovo sto danas nudi je izvrsno. Kako je u mirrorlessima zakasnio tako je u naprednim kompaktima bio prvi.
Sto se tice arhitekture, tu je distorzija najmanji problem. Nece se zgrada ljutiti na tebe sto joj krajnji zidovi stoje ukoso i distorzije je lakse ispraviti nego kad je rijec o facama.
Ali ako imas neku grupu ljudi i moras ici siroko da ti stanu u kadar onda ce dvoje-troje po sredini izgledati normalno dok ce prema krajevima izgledati ko cunjoglavci.
Posto sam koristio i Olympusov i Panasonicov 14-42 kit objektiv iz prve ruke ti mogu reci kako su puno bolji. Fuji mirrorles nazalost nisam koristio no user feedback je izvrstan. Znaci Panasonic i Olympus imaju bolji kit objektiv (iz prve ruke) a Fuji (po svemu sudeci) takodjer, pitam se odakle konstatacija kako Sony ne pakira lose kit objektive? Od kojih objektiva je bolji? Pa nije bolji ni od starog velikog Sony 18-55 E-mount kit objektiva.
Mozda od Pentaxa, Canona ili Nikon kit mirrorlesa (ne tvrdim nego ostavljam mogucnost iako i u to sumnjam) ali koga briga kad te mirrorlesse nitko ni ne kupuje.