Citiraj:
Autor KhongLo
@ Old Iggy i imart - Hvala! Vidim da je to kod laptopa već postalo standardno, ali na desktopima uvijek nailazim na preporuku da se OS i par često korištenih programa stavljaju na SSD, a ostalo na HDD. Pretpostavio sam da je to zbog prostora i cijene SSD-a u odnosu na HDD, ali sam htio provjeriti. S obzirom da Intel daje 5 godina garancije, a da su mi dosadašnji HDD-ovi trajali uglavnom 3-5 godina, onda stvarno ne vidim razlog da kupujem još i HDD. Bolje je da taj novac usmjerim na neke druge komponente.
@imart - Znam za tu granicu od nekih 70%, pa bih zato i išao na 240 ili 250 GB (150/240 < 70%).
|
Meni je što se laptopa tiče daleko logičnije rješenje (s obzirom da većina laptopa i dalje dolazi s mehaničkim diskom) kupiti SSD, ladicu za HDD na mjesto optičkog pogona i jedan SATA7+6 na usb adapterčić s ebaya. Tako u mom slučaju (službeni lap) tvornički HDD ide na sata2 umjesto optičkog pogona, SSD na sata3 mjesto glavnog diska, a DVD-RW s adapterčićem ide u ruksak. SSD za OS i ostale programe, a tvornički HDD za storage i peri-deri.
Druga stvar su laptopi koji tvornički dolaze sa SSD-om, kao i stolna računala kojima korisnici sami biraju komponente i zbilja ne postoji razlog da SSD ne bude jedini disk u računalu.