[QUOTE=1v@n;2713195][QUOTE=skitnica;2713158]
Ajde nemoj više pričati gluposti, molim te...na kakvim neprimjetnim poljima. Dao sam ti link na senzor, opet tupiš po svome, a činjenice leže posvuda.
Evo, random usporedba otvorena i
Citiraj:
In low light at higher ISOs I expected the LX100 to take a definitive lead, but in my tests the RX100 III actually delivered greater detail in the lower range with them both roughly meeting at about 3200 ISO.[/URL]
Na temelju čega uopće toliko inzistiraš na tome da ima bolje low light performanse i da je senzor bolji kad je dokazano upravo suprotno?
Možemo ići uspoređivati fotke koje oba daju, dam se kladiti da nijedan od nas ne bi našao da je jedan aparat bolji ili lošiji od drugoga na temelju buljenja u povećanu fotku.
Imao sam NEX5 punih tjedan dana i vratio sam ga Srećom, Sony je naučio lekciju i trenutna postava ima vrhunsku ergonomiju. Bila je dilema između A6000, A7 i A7II, ali presudio je drugi kotačić (u odnosu na A6000) i veći grip kod A7II, ipak mi super brzi AF nije toliko bitan. Jesam li mogao uzeti neki Canon ili Nikon FF DSLR, jesam....ali nisam 
Nije 16-50 OSS loš objektiv, dapače, sasvim dobar objektiv za prosječnog korisnika. Sony ne pakira šrot objektive s aparatima kao što to rade Canon i Nikon. Jedina prava mana mu je elektronski umjesto mehaničkog zooma, što kod korištenja izgleda kao lag.
Ne znam što se svađamo uopće, nit će kupiti RX100 III, nit LX100. Kupit će Fuji, skužit za par mjeseci da mu je preuzak objektiv i bit će na tržnici 
@zvonac - nije da ne volim Fuji, imam još doma S304 koji čuvam... Ne vjerujem previše firmi koja je bila dobra, nestala i onda je odjednom uskrsnula i pretendira na vrh sa sasvim novom vrstom aparata koju konkurencija razvija već godinama. Za koju godinu...možda, ali sad im još ne bi dao svoje povjerenje.
|
Smiri hormone. Sto znaci dokazano? Citat iz necijeg reviewa? Pozivao si se na Dxomark mjerenja pa ti savjetujem da se toga drzis.
Sto se tice njegove kupovine, LX100 je jako skup no ipak jeftin po odnosu ulozeno/dobiveno u usporedbi sa RX100 kojeg je vec imao. To da ce kupit X100 pa da ce ubrzo na trznicu s njim pretpostavljam i ja.
PZ 16-50 je gofno od objektiva kojemu je najveca mana katastrofalna distorzija ispod 24-25mm. Na mom NEX-u zadrzao se dva-tri dana i od onda je u radnom stolu, niti ga u ruksaku ne nosim.
Sto se tice price kako je Fuji postojao, pa nestao, pa se opet vratio... nebitno. Bitno je kakav je koji proizvod. Isto tako bi se za Fuji moglo reci kako je peterostruko duze u fotografiji od Sonyja. To su gluposti i ako posezes za takvim argumentima onda te iskljucujem iz komunikacije.
Ti si kroz ovu temu, tko je god nekakav savjet trazio, preporucio Sony. Reklo bi se ili da Sony proizvodi najbolje aparate i optiku za sve potrebe ili da si teski fanboy (eventualno zastupnik/trgovac).
Ja Sonyju priznajem njegove vrijednosti i trenutno doma imam njihov mirrorless i njihov idiot. I sam sam ga dosta puta preporucio, ovisno o zahtjevima. Medjutim ti covjeku koji je imao RX100 preporucas da ga opet kupi a kao alternativu mu dajes aparat od 20 000kn, zacudo opet Sony. Covjek zeli kompakt sa manualnim kontrolama, ergonomijom, dobrim IQ-om i fiksnom zarisnom duljinom. U tim mjerilima Sony ne postoji.