Citiraj:
Autor Hawker
Onda,pitanje za sve: Da li je FX smece
|
Na zalost, da. Duplo vise svega za jednako radosti.
Citiraj:
sto nudi za ono sitno para za koliko se prodaje?
|
Ako tako gledas, takodjer je smece, jer za ~200$ koliko kosta a
ima 5 puta vece performanse od ARM-a, no i dalje ima 10 puta vecu cijenu, pa eto, matematika ti opet ne stima. Iako nitko osim tebe uopce ne prica o tome, jer to nije tema.
Kao i u prethodnom threadu, i dalje mi je nejasna tvoja ostrascenost (neko nekog ubija? Dafuq?) no cinjenice su takve kakve jesu.
Alpha vise nije in, umrla je pocetkom 2000. godina i odrzala se iskljucivo zahvaljujuci Intelovom Netburstu. Ja bih volio da sam placen od bilo kojeg proizvodjaca, pa makar to bio i AMD (ah...), no nazalost, stvari su puno plasticnije.
AMD muku muci da ponudi al pari performanse uz znatno vece izdatke. Uz to, eto ti jos jedna zanimljivost - postoji sijaset ASM bugovi u XCode compileru na Darwin@K8 platformi. Meni to stvara znacajan problem, ne zato sto koristim AMD, nego zato sto ne mogu natjerati nekog klijenta i onemoguciti mu manevarski prostor za koristenjem samo jednog CPU vendora.
I to je problem. *Veliki problem*, mozda cak veci od jednakih performansi u nesrazmjerno razlicitim procesorima.
Onda, pitanje za tebe - mozes li pokusati shvatiti da mene (a vjerujem i 99.9% drugih ovdje) ne interesira mlacenje pimpekom po skrinostovima, nego to kako se odredjeni komad hardvera ponasa pod odredjenim okolnostima?
I da je mojem klijentu bitno da za 7k$ moze dobiti dva E5-2697V3 sa 28 (56 HT) jezgara, SuperMicro X10DRL i par desetaka GB RAM-a, zapakirati u jeftino kuciste jer je ploca ATX i stavit prst u uho. Za 300W TDP-a + nesto malo ploce i par diskova.
Obzirom na rezultate koje sam ovdje vidio, u ovom konkretnom slucaju, alternativa mu je (za jednake performanse mimo ovih "sitnica" koje sam navodio kroz threadove) 4x Opteron 6344 i odgovarajuca ploca i infrastruktura (napajanje, kuciste i ostale ljepote). TDP je par W visi kod Intela, ali ovdje imas dva procesora viska. I to cak za vecu cijenu, jer da, iako su Opteroni duplo jeftiniji, treba ih dva komada vise, no ne zaboravi da ce te samo kuciste i napajanje za SWTX plocu ispasti preko 2k$.
Je li dobar za po doma? Ma sigurno je, dobri su i ARM-ovi u jeftinim kineskim tabletima za Youtube i Fejs. Koga boli kurac jel dobar za doma, vjerojatno danas ne postoji procesor koji nije... No ovdje uopce ne pricamo o tome, jer sam se ja lijepo zabavljao
u supi sa masinama koje su vjerojatno starije od dobrog dijela foruma, drzao na njima web server, kodirao MP3-ce u lameu i surfao lynxom. Ako si uber geek, mozes
vrtiti Linux na 8-bitnoj masini, ali s time si samo dokazao proof of concept, ne i da je to zdravo, lijepo, jeftino ili ekonomicno.
Tako da, nije dobro, jebiga, koliko god ti mislio da je. Nije dobro ni za koga, jer da su performanse iste s jednakom arhitekturom i kolicinom resursa, siguran sam da bi Intel reterirao sa cijenom.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Bubba daj javi što je sa tim libgmp-om i koji na kraju test od ova tri treba uspoređivati da bismo ovom Splići rekli da njegov AMD niš ne valja 
|
Linkovi iz prvog posta su ispravni a uploadao sam novu verziju za #115 - "relevantan" (za ovo o cemu pricamo, jel) test je onaj iz prvog posta; stavio sam x86 verziju zabunom.