[QUOTE=skitnica;2713158]
Citiraj:
Autor zvonac
Vako:
Tvoje navike fotografiranja i snimanja videa su nebitne u ovoj prici. To sto danas mobiteli od 5000kn imaju 4K snimanje videa je jos manje bitno jer ti mobiteli imaju i snimanje fotografija pa ajmo mu umjesto fotoaparata preporuciti kupovinu mobitela?!
Dxomark testiranje senzora je relevantno i dok sony kupi poene na oku neprimjetnim poljima, Panasonic, kao sto sam i napisao ima bolje low light performanse i definitivno se moze smatrati boljim senzorom.
Sve je to u dlaku ali glavna razlika je ergonomija i nivo kontrole koju imaju navedeni aparati. Dok je RX100 na korak od point and click idiota LX100 je puno blizi onome sto svaki fotograf zeli. Dovoljno da nemam mode dial na fizickom izborniku nego moram kopati po menijima. Ja takav aparat ne zelim. Kazes da si imao NEX5 pa onda dobro znas o cemu pricam.
Sto se tice Sony PZ 16-50 OSS kit objektiva, daleko je to od kvalitetnog. A opcenito izbor E mount objektiva je puno gori i skuplji, ako se nesto kvalitetno trazi, od m4/3.
|
Ajde nemoj više pričati gluposti, molim te...na kakvim neprimjetnim poljima. Dao sam ti link na senzor, opet tupiš po svome, a činjenice leže posvuda.
Evo, random usporedba otvorena i [QUOTE]In low light at higher ISOs I expected the LX100 to take a definitive lead, but in my tests the RX100 III actually delivered greater detail in the lower range with them both roughly meeting at about 3200 ISO.[/URL]
Na temelju čega uopće toliko inzistiraš na tome da ima bolje low light performanse i da je senzor bolji kad je dokazano upravo suprotno?
Možemo ići uspoređivati fotke koje oba daju, dam se kladiti da nijedan od nas ne bi našao da je jedan aparat bolji ili lošiji od drugoga na temelju buljenja u povećanu fotku.
Imao sam NEX5 punih tjedan dana i vratio sam ga

Srećom, Sony je naučio lekciju i trenutna postava ima vrhunsku ergonomiju. Bila je dilema između A6000, A7 i A7II, ali presudio je drugi kotačić (u odnosu na A6000) i veći grip kod A7II, ipak mi super brzi AF nije toliko bitan. Jesam li mogao uzeti neki Canon ili Nikon FF DSLR, jesam....ali nisam
Nije 16-50 OSS loš objektiv, dapače, sasvim dobar objektiv za prosječnog korisnika. Sony ne pakira šrot objektive s aparatima kao što to rade Canon i Nikon. Jedina prava mana mu je elektronski umjesto mehaničkog zooma, što kod korištenja izgleda kao lag.
Ne znam što se svađamo uopće, nit će kupiti RX100 III, nit LX100. Kupit će Fuji, skužit za par mjeseci da mu je preuzak objektiv i bit će na tržnici
@zvonac - nije da ne volim Fuji, imam još doma S304 koji čuvam... Ne vjerujem previše firmi koja je bila dobra, nestala i onda je odjednom uskrsnula i pretendira na vrh sa sasvim novom vrstom aparata koju konkurencija razvija već godinama. Za koju godinu...možda, ali sad im još ne bi dao svoje povjerenje.