Evo imam doma dva Alcatela od badnjaka. Kupljeni kao poklon klincima, napravljen root i maknuto dosta bloatwarea, te zamijenjen launcher sa Apexom. Sve prednosti i nedostatke treba staviti u odnos sa cijenom, imajte na umu činjenicu da tablet košta 299 kn uključujući i VIPme paket sa free 2 gb prometa i 20kn na računu.
PREDNOSTI
- Sve čvrsto i kvalitetno napravljeno, ne škripi
- Tanak, lagan
- Dobra baterija
- Brz, znam da izgleda čudno ali tablet je sasvim solidno brz
- Dobar touch
- Brzi punjač - 2ampera
- Podrška za SIM kartice
- Bluetooth 4
- GPS
- 1 GB RAM-a
- Povoljna cijena
NEDOSTACI
- TFT ekran prilično male rezolucije - 600 x 1024
- Loš kut vidljivosti i upitna vjernost boja
- Nema podrške za glasovne pozive (GSM)
- Samo 4GB interne memorije od kojih 2GB raspoloživo (riješeno za 55kn kupovinom 16GB kartice)
- Nekvalitetna prednja kamera, ali ok za skype
- Zaključan na VIP, ali našao sam na ebay-u otključavanje po par dolara
- Stariji android (Jelly Bean 4.2.2)
---------------------------------------------
Za sve zainteresirane Kratke upute za root i deinstalaciju bloatwarea i par savjeta.
- Root: preuzmite i instalirajte Framaroot-1.9.3.apk, zatim pokrenite Framaroot aplikaciju i odaberite opciju "Install SuperSu" i "Barahir". Restartajte tablet, idite na Google Play i instalirajte SuperSU, nakon instalacije SuperSu će zatražiti da napravi update SU binary. To je ok, odaberite opciju Normal, pa restart i tablet je rootan i instaliran SuperSu.
- Deinstalacija bloatware aplikacija, instalirajte "System app remover (ROOT)" sa Google Playa, pokrenite aplikaciju, dozvolite joj root pristup (SuperSu popup) i deinstalirajte sve što želite, ja sam deinstalirao ravno 27 aplikacija.
- Instalirajte Apex launcher (ili bilo koji drugi) jer originalni nema opciju brisanja suvišnih početnih ekrana, u stvari nema nikakvih opcija (originalni launcher možete slobodno deinstalirati nakon toga pomoću gore navedenog System app removera).