Citiraj:
Autor silver_tip
A sta sam trebao po tvom ? Crimpati svoj kabl u regletu ? To je jedan dodatni spoj vise i otvoreni je spoj podlozan atmosferskim utjecajima, vlaga, temperatura itd...
|
Naravno da se u regletu krimpa / na drugi način fizički spaja. Tomu služi.
lemljenje niti je efikasno (ovisno je o regleti, ali u principu je nakon toga uništena) niti se dobiva išta, dapače, nekad možeš dobiti lošije rezultate (ovisno tko i kako zna raditi).
Citiraj:
Autor silver_tip
Zar nije bolje da je regleta totano zaobidjena i sa njihove zice jednim spojem se nastavlja na moju s time da je to izolirano. Bilo kakvo petljanje po regleti su samo dodatni spojevi i dodatne smetnje.
|
Naravno da je bolje, ali ti onda nađi kome ide koja parica, posebno nakon n godina.
Citiraj:
Autor silver_tip
Gle, neka stavlja ko sta oce ako mu radi i dok mu radi... probao sam, testirao UTP i ovaj kabl, spajao router i direktno gore na tavanu kod reglete/kutije, dakle nije da sad nesto izmisljam.
|
Na tih par metara udaljenosti gotovo je svejedno imao klasičnu paricu, UTP ili štrik za veš.
Bitni su spojevi i stanje tih par kilometara DTK do centrale. To što ćeš ti staviti par metara ultra turbo hung chang kabela (i još po toj cijeni

) niš' koristi.