View Single Post
Staro 31.12.2014., 09:33   #868
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Ju
Citiraj:
Autor eXactMat Pregled postova
Što se tiče prvog,
pod a), tu se slažem s tobom.
Pod b), nisam mislio na ribanu šunku, nego na kidanu. Znači fete salame na pizzi, nisu poželjne. To se radi u jeftinim pizzerijama koje rade na brzinu. Šunka mora biti kidana, jer se tako ostatak bolje ispeče, a u koliko je šunka samo bačena kao feta, tada pizza na tom dijelu bude kuhana i jednostavno nije to, to. Znači ne spominjem ribanu, jer to je i meni gadno
pod c) pisano pravilo? gle kad probaš, tada možeš komentirati i reci loše je, ali dok ne probaš, možeš samo nagađati. Npr, nije čevap, uvijek čevap. Netko ga napravi odlično, a netko u.s.e.r.e. motko....slažeš se?

Ja volim i jedne i druge šampinjone, ali bolji su mi konzervirani, ali to je jednostavno moj ukus. Znaš kako se kaže: De gustibus non est disputandum!
Ribana sunka se koristi radih boljeg i duljeg skladištenja te manjeg iscjedka(voda koja vonja) kojeg jeftina sunka ispusti po pizzi ukoliko se koristi na šnite. Uglavnom je odlika losjih pizzerija i jeftinijih catteringa u nas...a kodnjih najdes i zamjenski sir i gljive iz konzerve 5kg. U svim boljim pizza placeima zadnjeg desetljeća ribana sunka viđena nije. Kako u ZG tako i na Kvarneru.

Tvoja prica drzi vodu svakako...ali kad se koristi zamjenska šunka. U takve pizzerie ne zalazim
trouble je offline   Reply With Quote