View Single Post
Staro 31.12.2014., 01:23   #916
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Pa čemu lemljenje?
A sta sam trebao po tvom ? Crimpati svoj kabl u regletu ? To je jedan dodatni spoj vise i otvoreni je spoj podlozan atmosferskim utjecajima, vlaga, temperatura itd...

Zar nije bolje da je regleta totano zaobidjena i sa njihove zice jednim spojem se nastavlja na moju s time da je to izolirano. Bilo kakvo petljanje po regleti su samo dodatni spojevi i dodatne smetnje.

Gle, neka stavlja ko sta oce ako mu radi i dok mu radi... probao sam, testirao UTP i ovaj kabl, spajao router i direktno gore na tavanu kod reglete/kutije, dakle nije da sad nesto izmisljam.

Neda mi se sad raspakiravat ZTE ZXDSL 931VII iz kutije jer sam na sx 763 i dd-wrt gore i jedino sto ovdje mogu ocitati je DSL Signal (up/down) 12 dB / 13 dB.

Inace za ZTE sto se napamet sjecam je:

Noise Margin: 12/13 dB
Data Path: Fast/Fast

Pa neradim ja u tvornici kabla niti agitiram za iste, danas sam zamjenio i kabl od druge linije u kuci koja nije na VOIP-u kao ova nego je klasicna anologna jos tj. ide do adsl splitera pa dalje zna se - inace od optime linija.

I tu sam dobio nesto bolju brzinu po speed testu jer nije prelazilo 4000 kbps, 3800 kbps je plafon bio a sad zakuca i iznad 4000 kbps.

Samo nesto jeftiniji je kabl stavljen ali isto J-Y(St)Y 1 x 2 x 0,6mm u duzini oko 10m do splitera.

Za razliku od ove VOIP linije mogu reci da izmjenom kabla sinhronizacija traje isto, max brzina su nesto malo veca ocitanja i naravno veca je brzina nesto, VOIP linija i kad se bila sinhronizirala brzina je bila ista samo ko ce ju docekati da se podigne/spoji.

Dakle sve na osnovu ovih testiranja mogu zasigurno reci da los UTP tj. nekvalitetan vise utjece na VOIP liniju nego klasicnu analognu.
silver_tip je offline   Reply With Quote