View Single Post
Staro 30.12.2014., 20:55   #3540
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Da se nadovezem malo, takodjer sam ima Mi3 64Gb, a sad imam G2 - stoga mislim da mogu dati jedan svoj pogled na ta 2 moba... Miui, nemam nista protiv Miui-a, dapace neke funkcije su jako dobro napravljene i dan danas mi fale neki featuri koji su nazalost prisutni samo u Miui-u.. Brzina u radu (brzi Ram), znam za Mi3 ima 1866mhz ram dok G2 ima vise rasireniji 1600mhz, no usporedjujuci odokativno brzinu u radu - IMHO nema je. Usudim se cak reci da je G2 brzi u pokretanju appsa (sa custom kernelom doduse). Razlika se svodi na ugradjeni soc. U nedostatku "brzeg" rama, G2 nudi LTE kojeg Mi3 nema. Kvaliteta izrade je na strani Mi3, sto ne znaci da je G2 lose napravljen, dapace. No ipak prednost dajem Mi3... Bolji odziv ekrana se moze pripisati cinjenici da Mi3 ima super osjetljivi ekran (na papiru) koji ,slicno kao samsung, podrzava "glove mode"... Stoga se moze reci da je osjetljiviji, iako u praksi razlika je jedva primjetna, naravno u usporedbi sa G2 koji ima najnoviji touch driver. Baterija debelo na strani Lg-a, znam da oba imaju dobru bateriju, slican kapacitet, no svejedno G2 je definitivno pobjednik u ovoj kategoriji. Na Mi3 max Sot mi je bia oko 6h normalnog koristenja (mog uobicajenog), dok sa G2 imam 6h igrajuci povremeno i pokoju igru, max sam izvuka preko 7h Sot-a. Kamera, da je razlika minorna - apsurdno je reci. Mi3 ima veliki problem sa stabilizacijom slike (isprobano na sluzbenom miui-u i tadasnjoj najnovijoj beti). Dok slikate savrseno mirni slike ispadaju solidne, no ne i posebno dobre. Prevelik sharpening je ocit u svakoj slici, makro je dosta dobar. G2 s druge strane ima opticku stabilizaciju koja radi ociglednu razliku, iako se ne moze pohvaliti nekom ekstra brzinom. Primjerice, tesko je dobiti ostru sliku dok ste u blagom pokretu pri malo slabijem osvjetljenju, pri dnevnom svjetlu slike su jako dobre. Makro radi dosta detaljne i ostre slike. Nocne slike debelo na strani G2... Izgled i osjecaj u ruci, IMHO debelo na strani G2, puno bolje lezi u ruci i dosta je kompaktniji dok u isto vrime ima veci ekran. Mi3 je za mene preglomazan, prekockast i ima predebele bezele. No to je subjektivan dojam... Sve u svemu, oba moba su jako dobra kad se sve zbroji, no ipak prednost dajem G2 gledajuci malu razliku u cijeni...
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
oba sam imao i Mi3 je brzi,a na AOSP-u nedostizan cak i kad je G2 na istom romu...u igrama se vidi razlika u odzivu ekrana i tu se je ta prednost.baterija je bolja na G2 to je istina,ali ta razlika nije velika,ima i nesto bolju kameru,istina.G2 je imao problema s fokusiranjem i presporim otvaranjem aplikacije,a Mi3 s nocnim slikama.generalno G2 bolji...
Kvaliteta izrade,def.Mi3.G2 škripi,cak ga se ne mora jako stisnuti..
Oba imaju slabasne zvucnike,G2 ima LTE,meni nebitna stvar kad se stalno bori s prebacivanjem na 3g i trosi bateriju...
G2 na xda ima bolju podrsku sto se tice romova,ali i Mi3 ima golemi support na official i unofficial forumu,weekly romove i one stabilne na mjesecnoj bazi.
Meni je osobno Mi3 bolje sjeo i prije cu ga preporucit nego G2...
G2 je isto odlican mob da ne bude zabune i sto se mene tice ova rasprava je gotova...
Ovo su valjda dva najkorisnija posta do sada ikada što se tiče usporedbe ta 2 mobitela. Hvala obojici, vjerujem da ste mnogima razjasnili sve. Kod 2 dobra moba, stvar je samo osobne percepcije.
Velim, meni je bitno tuzemno jamstvo jer imam jako puno sreće sa kvarovima
Brko je offline