Max asynch sam probao prije pola sata, očito bi trebalo pomoći u asinkronom radu (a.k.a sve što nije 1:1), a tako piše i na dfi street-u, no fora je 10ns = no post, 9ns = ne boota Windowse :confused: (to je bilo na 5/6 divideru). Ako probam prek A64Tweakera u bootanim Windowsima = zmrzne se komp, isto kad probam npr cas baciti sa 2.5 na 3 - smrzne, a kad ga povisim u biosu OC mi je identičan u 0.1MHz, sve ostalo mi ide iz A64Tweakera bez problema.
Opustiš timinge i lošije radi nego prije :confused: , čudna stvar...
Twtr i twcl bum sad probao.
BTW, kad mi ne post-a i čuje se ono bipanje, čuo sam da na ovim DFI pločama mogu startati nekak komp, a da ne napravim Clear CMOS (setiram jumper i pričekam 5min, pa vratim)? Jer bi mi dosta pomoglo u ovom - već sam morao 5-6 puta clearati CMOS
Edit: probao twtr ide, sada testiram s prime95-icom , twcl = zmrzne se sekundu poslije (inače twcl dosta ljudi ne može staviti na nijednu drugu vrijednost osim 1, bez obzira na kvalitetu RAM-a, komp se jednostavno smrzne, ili ne posta ako setiraš to u biosu).
Edit2: twtr mi niš ne daje, ni 1MHz, failao prime na 225 nakon 5 min.
Da li sve ovo pokazuje da je max RAM-a (ali da nemre prek 200 na 9/10 :confused: ?!), ili sam možda dobio venice kojemu je memory controller u $%/$

, gledam na XS forumima i neki ljudi su stvarno kupili Venice da im neće potegnuti prek 225-230MHz na HTT-u, RAM im nije neke extra kvalitete, ali barem je bolji od ovog? Valjda mi nisu uvalili neki šrot od proca