Citiraj:
Autor grabber
Imam pitanje u vezi ovog Lenova G710 sa 17.3 inch ekranom.Jeli ipak moguće iskombinirat nekako preko neke ladice iliti caddya da se kao primarni disk ubaci ssd,a ovaj hdd koji dolazi originalno u laptopu stavi pomoću caddy na mjesto optičkog pogona tj dvd-a.Odlično bi još bilo kad bi se optički dvd moga ubacit u neko externo kučište ako nešto nekad bude trebalo spržit.Postoji li po ebayu takav neki kompletić koji tako funkcionira?
|
Upravo tako imam postavljeno. Prije nego sam uopće uključio računalo po prvi put, DVD sam izbacio van i stavio unutra caddy sa 1 TB diskom koji je došao s laptopom. Na mjesto njega sam stavio Intel 520 SSD od 120 GB.
Caddy sam našao u Mikronisu, a zove se službeno "interna ladica", i kao takvu ćeš ju naći.
Na originalnom DVD-u skineš maskicu običnim odvijačem i istu prikvačiš za caddy. Na taj način se uopće ne primjećuje da je nešto drugačije na laptopu jer izvana izgleda standardno.
EDIT: Ubacivanje tog DVD-a u eksternu ladicu ne preporučam, jer sam to probao prije 2 godine s nekom ladicom iz Linksa i stvar nije sretno završila. Čitanje medija je bilo u redu, ali snimanje CD-a i DVD-a je pucalo na oko 30 i 70% završetka. Na kraju sam saznao da su te eksterne ladice jako čudljive zbog chipseta i da se najviše isplati kupiti već gotovi eksterni DVDRW koji je tvornički uparen i provjereno radi.