View Single Post
Staro 29.12.2014., 21:51   #1887
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor grabber Pregled postova
Imam pitanje u vezi ovog Lenova G710 sa 17.3 inch ekranom.Jeli ipak moguće iskombinirat nekako preko neke ladice iliti caddya da se kao primarni disk ubaci ssd,a ovaj hdd koji dolazi originalno u laptopu stavi pomoću caddy na mjesto optičkog pogona tj dvd-a.Odlično bi još bilo kad bi se optički dvd moga ubacit u neko externo kučište ako nešto nekad bude trebalo spržit.Postoji li po ebayu takav neki kompletić koji tako funkcionira?
Upravo tako imam postavljeno. Prije nego sam uopće uključio računalo po prvi put, DVD sam izbacio van i stavio unutra caddy sa 1 TB diskom koji je došao s laptopom. Na mjesto njega sam stavio Intel 520 SSD od 120 GB.

Caddy sam našao u Mikronisu, a zove se službeno "interna ladica", i kao takvu ćeš ju naći.
Na originalnom DVD-u skineš maskicu običnim odvijačem i istu prikvačiš za caddy. Na taj način se uopće ne primjećuje da je nešto drugačije na laptopu jer izvana izgleda standardno.

EDIT: Ubacivanje tog DVD-a u eksternu ladicu ne preporučam, jer sam to probao prije 2 godine s nekom ladicom iz Linksa i stvar nije sretno završila. Čitanje medija je bilo u redu, ali snimanje CD-a i DVD-a je pucalo na oko 30 i 70% završetka. Na kraju sam saznao da su te eksterne ladice jako čudljive zbog chipseta i da se najviše isplati kupiti već gotovi eksterni DVDRW koji je tvornički uparen i provjereno radi.

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 29.12.2014. u 21:57.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote